Zobacz pojedynczy post
stary 28-04-2007, 07:09   #8
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Cytuj:
Społeczeństwo Minotaurów jest przeciwne szaleństwu Krwi. W przeszłości, wszyscy wrogowie bali się szaleńczej wściekłości minotaurów. Wściekłość ta jednak kosztowała ich więcej niż jedno życie najlepiej zapowiadających się wojowników, ginących młodo na polach bitwy. Ogromna ilość ofiar sprawiła, że ich liczebność dramatycznie zmalała. Minotaury wycofały się z wojny, lecz jednak gdy świat zwariował, potyczki z innymi rasami były ich codziennością. Wyniszczenie całej rasy trwało. Gdy rasa Minotaurów była niemal wymarła poprzez walkę, znaleźli azyl w jaskiniach, przejęli styl życia od swoich pradawnych wrogów, krasnoludów. Jedynymi minotaurami dożywającymi starości w tych wojennych czasach byli ci, którzy urodzili się ułomni fizycznie albo zostali okaleczeni lecz nie zabili podczas wojny. Ta grupa minotaurów była jedyną, która mogła żyć wystarczająco długo aby zdobyć umiejętności nie związane bezpośrednio z wojną. Ponieważ prawie zawsze oni byli jedynymi będącymi w stanie zebrać wystarczającą ilość doświadczenia i wiedzy aby zaproponować nowe pomysły i koncepcje, młodsi wojownicy zaczęli postrzegać ich jako rodziców i doradców. Powoli starszyzna ta była w stanie zmienić kulturę wojenną minotaurów. Szczególnie jeden charyzmatyczny minotaur, Akkor, który urodził się niewidomy, stał się twórcą nowej filozofii minotaurów. Odrzucił wściekłość, jak klątwę boga Blog. (nie mam pojęcia jak to przetłumaczyć) Tak więc religia minotaurów, która poprzez potrzebę męczeństwa i wściekłość nigdy nie miała szansy się rozwinąć, odwróciła się od tej szaleńczej religii. Powoli nowe koncepcje były przyjmowane oraz zostały podjęte ogromne wysiłki aby stłumić wściekłość na starcie. Medytacja i samokontrola stały się głównymi obowiązkami każdego wojownika. Minotaurze ideały zwróciły się w stronę osobników mających kontrolę nad swoim umysłem i ciałem. Ponieważ płomienna wściekłość była nieodłączną częścią natury minotaurów, młodzi byli trenowani od wczesnych lat jak siebie kontrolować. To dzięki medytacji minotaury stworzyły sztukę a wkrótce również i filozofię. Skomplikowane ceremonie dla zazwyczaj prostych aspektów codziennego życia zostały stworzone aby skupić ich myśli, aby byli świadomi każdej sekundy życia. Zostanie wyedukowanym wojownikiem-filozofem, stało się celem dla każdego minotaura. Niekontrolowana wściekłość była od tej pory postrzegana jako prymitywna. Minotaur wojownik posiada umiejętności jak artysta, często znajdowany podczas skoncentrowanego rysowania, recytowania albo pisania wiersze i dzierżący broń ze świadomością oraz umiejętnością zimnego serca. Wojownicy z najwyższej klasy są przeważnie tak dobrze wyszkoleni, że są w stanie kontrolować jakąś część magii, często używaną do zwiększenia ich własnej siły i obrony. Są oni bohaterami i wzorami do naśladowania dla członków niższych klas. Minotaury nadal posiadają kulturę wojowników, jednak postrzeganie prawdziwego wojownika zmieniło się dramatycznie. Ser minotaurów jest specjalnością, często zazdroszczony przez schyłkowych ludzkich arystokratów.
Trochę o minotaurach, może się przydać.

Cytuj:
Udało mi się uwięzić dwa cyklopy w moim sekretnym lochu pod latarnią. Zmusiłem je do stworzenia jakiegoś magicznego wyposażenia. Niedługo będę najpotężniejszym wojownikiem w Tibii.
Kto może być autorem tego textu znalezionego w latarni morskiej? Gdyby Tibia była 3D z Rookgaardu zobaczylibyśmy przynajmniej jej czubek. Najkrótszą drogę wiodącą z tratwy Amber do Thais jest woda pomiędzy właśnie tą łódką/portem, a latarnią. Obok latarni jest mały pomost...

Orkowie potrafią pisać po ludzku, ale mało jest takich. Istnieje też jakiś - bardzo prosty - język plemienia odnalezionego przez pewnego podróżnika. To było bardzo ucywilizowane plemię.

Na koniec chyba już wszystkim znana treść książki... ;]
Cytuj:
Mistyczny portal pozostaje niestabilny więc wsparcie z Mintwallin rzadko przybywa tutaj. Królewski mag zdołał zaimponować prymitywnym lokalnym orkom dzięki czemu możemy ich użyć jako naszych niewolników i użyć jako mięso armatnie. Trolle poddały się od razu i mogą zostać użyte do niższych potrzeb. Ludzka baza musi zostać zniszczona, gdyż napływa ich tam coraz więcej. Ci wrogowie nie są silni ale ich liczba może sprawić problemy. Tak długo jak będą przywracani do zdrowia przy tym mistycznym wirze, to nawet oni mogą zrujnować nasze plany. Musimy wymyślić sposób w jaki najpierw zniszczymy wir. Mag zamknął się w swoich kwaterach i nie chce by mu przeszkadzano nigdy więcej. Powierzył mi obowiązek koordynowania wszystkimi naszymi ruchami tutaj.

Vial
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem