Woah, cóż za spostrzeżenie! Firma chce zarobić na swoim produkcie! Nie no, samemu bym tego nie wykombinował, jak na to wpadłeś?
Chyba dla każdego oczywistą zasadą jest, że nie ma nic dobrego za darmo. Tak, PACC daje wielką przewagę, ale jeśli ci się podoba MOŻESZ grać za friko! Tylko że to jest wyścig szczurów, o każdy punkt xp, o każdy punkt many, o każdy gp. I wielu ludzi zrobi wszystko, aby ten wyścig wygrać.
A teraz spójrz na to z innej strony. Potrzebujesz wielu godzin by nabić 1 skill, wielu godzin by wbić 1 mlvl, wielu godzin by wbić 1 lvl. Ale jakby cipsoft zmniejszył te wymagania, czy to by cokolwiek zmieniło? Poza tym że ludzie mieliby większe skille, większy mlvl i większy lvl to i tak nadal by siedzieli godzinami przed kompem by być jeszcze lepszym.
21 maja o godzinie 18:02 miną 3 lata mojego stażu. Do tego czasu kupiłem raz PACC i raz go przedłużyłem. Nie twierdzę, że to nie uzależnia. Nie twierdzę, że ten nagły brak komfortu nie jest szokiem. Dopiero po tych 3 latach potrafię spojrzeć krytycznym okiem na przeszłość. Owszem, skończyłem z tym. Bez niczyjej ingerencji. Ale to, co ty przedstawiłeś, w wielu miejscach jest śmiechu warte. Rozumiem, że chcesz zbawić świat. Rozumiem, że chcesz pomóc. Tylko że nikt tego nie docenia, zwłaszcza kiedy się do tego zabierasz i partaczysz sprawę.
|