Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
|
Noobowstwo sie szerzy, a nikt nie reaguje...
Witam.
Wystawiam tego posta powodowany zloscia i rozzaleniem z powodu zachowan niektorych graczy. Mimo, ze juz od jakiegos czasu w Tibie nie gram, zagladam czasami na to forum i czytam wypociny graczy. Nie o tym jednak chcialem napisac, a o chamskich zachowaniach niektorych osob. Zachowaniach oczywiscie w grze, nie na forum.
Otoz ci "gracze" chwala sie tu i owdzie w niektorych postach, jacy to oni sa sprytni. Ktos ucieka, to mu blokuja droge. Ktos ma missclick, to go zabija. Ktos inny jest poczatkujacy, to go zbluzgaja. To mnie po prostu przeraza. Miedzy innymi przez takie zachowania przestalem grac w Tibie, i mysle, ze istnieje ogromna rzesza osob podobnych do mnie, ktorym, w przeciwienstwie do innych, bardzo przeszkadza to chamstwo i warcholstwo naszych rodakow, bo o to ich mam w glownej mierze na mysli. Strasznie mnie smuci, ze Tibia zchodzi na psy wlasnie przez osoby, ktore z mmorpg nic wspolnego nie maja, a w Tibie graja tylko po to, zeby uprzykrzyc zycie innym.
Dlatego apeluje do ludzi przyzwoitych i majacych w swoich glowach troche wiecej niz tylko zadze wiecznej zlosliwosci w stosunku do innych graczy, aby zachowania, jakie wyzej opisalem, tepili. Nie trzeba wcale zabijac takiego gracza, wystarczy po prostu powiedziec swoim znajomym, jaki on jest, a jestem pewien, ze jesli nie bedzie akceptowany, po prostu sie zmieni. Niestety, stwierdzam z ubolewaniem, ze GM w Tibii to czysta fikcja. W ciagu nieco ponad rocznej mojej kariery w tej grze, tylko raz widzialem na Julerze jakiegos GM, a gralem w tibie codziennie po pare godzin. Dlatego tez zasady, ktore panuja w swiecie, musza byc przestrzegane i egzekwowane przez samych graczy. Jezeli bedziemy je szanowac, wszystkim bedzie gralo sie lepiej.
Oczywiscie mam swiadomosc, ze ten post niczego nie zmieni, ale po prostu nie moglem sie nie odezwac.
Wlasnie przez chamow, prostakow i zwyklych idiotow Tibia uwazana jest za najgorsza gre mmorpg, jest zjezdzana na wszystkich forach i niepolecana przez nikogo. A przeciez ta gra w zalozeniach jest swietna. Tylko od ludzi zalezy, czy bedzie ona jeszcze kiedys przyjemna, czy nie. Wielu przyzwoitych ludzi rezygnuje z gry juz na 8-20lvl, bo w tym czasie 10 razy wpadli w pulapke, x razy zostali okradzeni i n razy zbluzgani.
To tyle, mam nadzieje, ze czesci z osob, ktorych zachowanie w stosunku do innych graczy nie jest w porzadku, przemowilem do rozsadku, i ze gdy nadazy sie okazja do okradzenia kogos lub obrazenia, zaniechaja tego. Czego wszystkim zycze.
Pozdrawiam,
Olsterion.
Ostatnio edytowany przez Ols - 10-10-2004 o 02:51.
|