Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2004, 04:16   #71
Leif
Użytkownik Forum

Leif's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2004
Lokacja: Stolica Pyrlandii

Profesja: Elder Druid
Leif ma numer GG 1513809 (LOST!) Leif ma login Tlenu mordolek@tlen.pl
Domyślny

Do wszystkich co jakieś bzdety o hardware pisza: ja do 16 levelu grałem na p1 233MMX 128Mb ramu a karta graficzna to przedpotopowe S3 Vision i DAŁO sie nawet całkiem znośnie grać pomimo tego ze przy 4-5fps obraz faktycznie szarpał, a lagi to sie zaczynały jak mi brachol wpierd**** sie z kaaza na całe pasmo... ot co przepustowość i była to tibia od 7.1 w górę. Nie wystarczy też tylko to co daje wam provider ważne też jakie ma on (wasz ISP) łącza w świat, prosty przykład ja miałem SDI a kumpel siedział w akademiku i bez problemu mogliśmy sobie nawet rozmowy głosowe przeprowadzić a z drugim który miał necik z kablówki nich** mimo ze wszyscy w tym samym mieście byliśmy, poza tym ktoś wspominał że ma radiówke, widziałem jak działają wewnętrzne łącza radiowe w Netii przenoszące strumienie STM-1 (~155Mbps) troche deszczyku i już jazda... Z innej strony, jeszcze przed instalacja SDI łaziłem i sie dowiadywałem o możliwości... kablówka oferowała łącza nawet do 2Mb a sami na stronie podawali że dysponują łączami o całkowitej przepustowości 10Mb później tą informację zastąpili tylko liczbą łączy, ciekawe dalczego

A druga sprawa to naprawde zadziwiająca jest dla mnie prockożerność klijenta Tibii widziałem jak chodził na P4 i też go zajeżdzała, na moim obecnym P3 conajwyżej 15fps wyciąga, a przecież taka grafika naprawde nie wymaga tyle procka! Ktoś powie, że to obsługa ruchu postaci czy inne takie ale to tym bardziej nie wymaga wielkich obliczeń, grałem dawno temu na MUDach które chodziły na uczelnianych serwerkach (np 2xP2) obsługując jedznocześnie kilkanaście terminali z włączonymi klijentami i jeszcze z 75% procka było wolnego

BTW ciekawe czemu większość ludzi w depo nie korzysta ze śmietników, czy to naprawde tak ciężko trafić do kubła... rodzice w domu nie nauczyli?