Zobacz pojedynczy post
stary 01-05-2007, 20:17   #1711
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

@Waldiosek,
Tu masz całą rozmowę z NPC Seymour. Yyyy... nie każdemu chce się rejestrować więc kopiuję:

Cytuj:
Vialix: Witaj.
Seymour: Witaj, Vialix. Czego potrzebujesz?
Vialix : Ty jesteś Seymour?
Seymour: Moje imię brzmi “Seymour”. Dla ciebie Pan Seymour.
Vialix: Pomóż mi.
Seymour: Mogę ci pomóc radą.
Vialix: Poradź mi.
Seymour: Przeczytaj czarne tablice które znajdziesz i często odwiedzaj Centrum Szkolenia w podziemiach.
Vialix: Skąd wezmę klucz do Centrum Szkolenia?
Seymor: Czy chcesz go ode mnie kupić za 5 złotych monet?
Vialix: Co wiesz o królu Tibianusie?
Seymour: Niech żyje król Tibianus! Niech żyje nasz król! Co on… opiekuje się starym weteranem który obija się o tą zapomnianą przez boga i ludzi wyspę…
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o wielkich bogach i bożkach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się naprawdę wiele o Bogach Tibii w naszej bibliotece.
Vialix: Tibia...
Seymour: Oh, ja jestem nieobecny na zatłoczonych ulicach Thais. Tam w jeden dzień chcę (mógę?) dostać awans i pracę przy zamku… musiałem przybyć tutaj! Szybsze jest lepsze! Osóbki takie jak ty kierują się do mnie.
Vialix: Co sądzisz o Obim?
Seymour: Kuzyn kowala Sama z Thais. On ma sklep gdzie możesz kupić najwięcej, jest tam zapotrzebowanie na uzbrojenie dla poszukiwaczy przygód.
Vialix: Co sądzisz o Willie?
Seymour: Willie to wspaniały farmer chociaż jest bardzo prostacki i tępy.
Vialix: Słyszałeś co nieco o Amber?
Seymour: Podróżnik z Mainlandu. Dziwię się jakie wiatry ją tu przyniosły bo do tego czasu jeszcze nikt nie przybył tu z własnej, nieprzymuszonej woli.
Vialix: Co sądzisz o Al Dee?
Seymour: Jest właścicielem sklepu w północno-zachodniej części miasteczka.
Vialix: Co wiesz o Dallheim?
Seymour: Oh dobry Dallheim! Jaki z niego wojownik! Bez niego bylibyśmy straceni!
Vialix: Na wyspie istnieje magia?
Seymour: Jedynym użytkownikiem magi na Rookgaardzie jest stary Hyacinth.
Vialix: Hyacinth. Co o nim wiesz?
Seymour: Tajemniczy druid, który mieszka gdzieś w puszczy. Sprzedaje kosztowne płyny życia.
Vialix: Co wiesz o tym mnichu, Cipfriedzie?
Seymour: Skromny mnich o mocy leczenia i uczeń wielkiego Quentina.
Vialix: Kim jest Quentin?
Seymour: Jest odpowiedzialny za świątynię w Thais.
Vialix : Z tego wszystkiego zapomniałem cię zapytać, panie Seymour czym się zajmujesz.
Seymour: Jestem panem tej wspaniałej akademii.
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o potworach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się dużo o potworach z książek z naszej biblioteki.Vialix: Która godzina?
Seymour: Jest 3:36 am, tak więc jest późno. Szybko!
Vialix: Wiesz co czai się w mrokach lochów?
Seymour: Na tej wsypie jest pewna ilość zakamarków. Musisz być dostatecznie silny, żeby je badać, radzę zaopatrzyć się w linę.
Vialix: <ubliża>
Seymour: Przez tą uwagę umyję ci pysk młody człowieku! <uderza> (?) <wyjmuje gąbkę i szoruje mi usta> (?)
Vialix: Mam dla ciebie prezent…
Seymour: Czy ty masz pakunek dla mnie?
Vialix: Tak… <drwiący uśmieszek>
Seymour: HEJ! Ty go nie masz! Przestań używać na mnie swoich sztuczek albo będę dawał ci dodatkowe prace do wykonania!
Vialix: Powiedz lepiej, co wiesz o broniach.
Seymour: By walczyć z twardszymi zwierzętami potrzebujesz wspaniałych broni. Niestety tylko podstawowe bronie i uzbrojenia są tu dostępne. Będziesz musiał stawić czoła niektórym, silniejszym stworom ażeby zyskać lepszą broń.
Vialix [23]: Będę musiał potrenować…
Seymour: Możesz wypróbować niektóre rzeczy i swoje umiejętności tam, na dole ale nie polecam rzucać wyzwania potworom z naszej areny jeżeli nie jesteś doświadczony.Vialix [23]: Powiedz na co składa się RTAA (Royal Tibian Adventurers Academy).
Seymour: Nasza akademia ma bibliotekę, Centrum Szkolenia i Wyrocznię na górze.

Vial
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem