Scor - koniec swiata bedzie wtedy jak cos rozpieprzy ziemie... Proste? To bedsie koniec TEGO swiata. Koniec innego swiata bedie np jak rozpieprzy Merkurego-to to bedzie koniec Merkurego. Ale wszyscy Ziemianie czekaja na koniec Ziemi i umownie to nazywaja koncem swiata majac na mysli ten swiat bo inne maja gdzies

Proste?

Ale tez te przepowiednie to wg mnie troche naciagane... No bo skad by mieli wiedziec? Zjawiska paranormalne, telepatia, fiu bzdziu i nie wiadomo co jeszcze... Moglbym zrozumiec jakby np jakos naukowo to przewidzieli-np obliczyli ze kometa Halleya porusza sie do ziemi pod katem 0,5 stopnia wiec za 10000 lat w nas przypieprzy i to bedzie kuniec, albo ze przez 1000 lat sprawdzali jaka srednice(pozorna

ma slonce i zauwazyli ze sie powieksza o 0,000000000000000000000000000000000000000000000000 1 mikrometra rocznie wiec za piecset miliardow lat moze eksplodowac

No to takie przewidzenie bym zrozumial. A wierzenie nawieedzonemu gosciowi ktory gada enigmatycznie to juz jest-jakby powiedzial Pratchett-glowologia-mowicie ze byl wielkim prorokiem bo w to wierzycie, bo wam to wmowili, a jest tak jak gadal Scor ze przed danym zdarzeniem nikt anwet nie podejrzewal ze dana przepowiednia dotyczyla wlasnie tego. Wiec przepowiednie odpadaja

A dyskusje o koncu swiata to cos jak dyskusje o smierci-mozna dyskutowac kiedy to moze byc(LOL), jak i dlaczego a na cholere sie straszyc jak i tak predzej czy pozniej sami tego doswiadczycie... No to tak z koncem swiata moze zobaczymy moze nie.
@Night-ja tam nic do busha nie mam tylko tak mi sie napisalo

Ale jedno jest pewne-niezaleznie od tego co tu napiszemy, co przepowiedzie dwoch pijakow po paru glebszych, co orzekna naukowcy-koniec swiata bedzie wtedy,kiedy BEDZIE. I jeszcze pewne jest ze ludzie i tak beda o tym gadac przedstawiac teorie i nawet gdy slonce juz wybuchnie i bedzie widac fale uderzeniowa lecaca w naszym stronie to na jakims nawiedzonym forum dalej sie beda toczyc dyskusje, czy koniec swiata bedzie dzis czy jutro-po prostu wtedy beda mowili troche innymi przedzialami czasu... Teraz mowimy za kilka milionow lat ale nawet gdy koniec swiata bedzie mial nastapic za minute to moze sie pojawic post 'Fala doleci do nas 2 minuty pozniej!!!'...
I tyle