Zobacz pojedynczy post
stary 05-05-2007, 13:10   #1
darushu
Użytkownik Forum

darushu's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2006
Lokacja: Małopolska

Imię: Darushu
Profesja: Rookstayer
Świat: Morgana
Poziom: 47
Skille: 23.29
Strzałka Różnica umiejętności u danego potwora.

Jakiś czas temu zaciekawil mnie fakt, zroznicowania umiejetnosci u potworkow, za przyklad sobie wzialem minotaura.
Jak to juz nie od dzisiaj powszechnie wiadomo. Niema dwoch identycznie bijacych tych samych potworow. Kazdy bedzie zadawal inne obrazenia, roznica zwykle jest malo widoczna, ale jest.

No i jak wiemy. Różne rzeczy z tego minotaura wypadaja:
- niekiedy nic niewypadnie.
- niekiedy jakies drobne pieniazki, albo mieso.
- niekiedy jakis sword, czy maca, czy axe, etc.
- niekiedy plate shield, albo nawet przy odrobinie szczescia mino leather, czy bronze amulet...

Sedno postu zawarte jest w sytuacji wypadniencia z powyzszego potworka najlepszego pancerza na rooku, jakim jest: chain armor
Otoz zauwazylem fakt, iż minotaur, z ktorego ma wypasc owy pancerz jest prawie o polowe mocniejszy od swego zwyklego rodaka, rowniez minotaura (z ktorego przyjmijmy wypadnie 10gp i maca). Moze nieuderza za mocno, ale za to przebic sie przez jego obrone jest duzo trudniej.

Wiem o tym, ze skrypt bicia potworow jest rozny dla kazdego... a w jednym danym potworze jest on rozny (czytaj. niezawsze taki sam). I nigdy niespotkamy tego samego potwora, ktory bedzie zadawal tak samo i tyle samo obrazen, com poprzednio przez nas napotkany.

I w zwiazku z tym wszystkim nasuwaja mi sie pytania:
1. Czy u potworow (nie koniecznie na rooku) wystepuje jakis skrypt, mowiacy o ich umiejetnosciach w zaleznosci od tego com z nich wypadnie?
2. Czy jezeli potwory maja na sobie dobry pancerz, to bronia sie lepiej niz te ktore niemaja (czytaj. te z ktorych owy pancerz nie wypadnie)?
3. Czy jezeli potwory maja na sobie rownie dobra bron, to czy atakuja znacznie mocniej niz zwykle (czytaj. te z ktorych owa bron wypadnie)?
4. Poprostu czy potwory, to jak ppl's w tibii (mam lepszy pancerz - bede sie lepiej bronil, mam lepsza bron - bede lepiej uderzac)?
5. Co o tym wszystkim myslicie?

Podlej mi drzewko!
Dziękuje za wszystkie odwiedziny

Chcesz wyrazić swoje własne zdanie na temat mojej osoby?
Zapraszam!

Wstaw mi notkę!

Ostatnio edytowany przez darushu - 05-05-2007 o 13:16.
darushu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.