Zobacz pojedynczy post
stary 06-05-2007, 13:46   #14
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
No to ja stworzę małego offtopa.

Słuchaj, parę tygodni temu jechałem moim rowerem po okolicy. Naszła mnie wiadoma potrzeba i pozostawiłem rower przy słupie i poleciałem w krzaczki. Wracam, a tu okazało się, że rower się obsunął i żeliwna latarnia zrobiła mi niezłą, głęboką rysę. Mam taki rower dla szpanu, z bardzo delikatnym lakierem. Cały efekt się popsuł i nie wiem jak sobie z takim czymś poradzić. Wiesz co z tym zrobić? Znasz jakieś "wypełniacze" czy coś w tym stylu? Z góry dzięki za odp.
Gleboka rysa, to juz wiekszy problem, jesli widac blache i moze dojsc do korozji, uzyj niewielkiej ilosci podkladu PRIMER 1K- mozna go czasami kupic niewielka ilosc z aktywatorem.
A w wersji bez podkladu, trzeba kupic lakier 0,1l lub 0,05l w kolorze i nakladac na oczyszczona i ewentualnie lekko przeszlifowana powierzchnie.
Nakladac kilka warstw, az do wypelnienia rysy. Po wyschnieciu polerka, dobra pasta. Jesli lakier jest metaliczny, uzywasz najpierw bazy-kolor, potem lakier bezbarwny z utwardzaczem. Troche meczarni i dlubania pedzelkiem, ale można dokladnie naprawić uszkodzenie. Czasami jedna powazna rysa wymaga malowania całego elementu. Uzyj zapalki albo wykalaczki i nakladaj warstwe po warstwie, dokladnie. Milej zabawy.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem