Dziś spotkała mnie niecodzienna sytuacja na MAINIE... Tzn. może dla Was jest to normalne ale ja uważam takie zachowanie za conajmniej żałosne.
Wracałem do depo z połowu ryb i widziałem kolesia, któy prosił o 1gp (dokładnie 1 gp). Myślałem, że ktoś mu da tego grosza ale nie było chętnych. Zaprosiłem kolesia do depo bo żal mi sie go zrobiło a chyba bardzo potrzebował tego grosika. Denerwowały mnie jeszcze LAGI, którymi częstowało mnie moje łącze, ale to drobny szczegół. Wyciągnąłem 6 gp dla tego kolesia i położyłem mu na ladzie do handlowania, gdy nagle pojawił się... - no jak myślicie kto ? - ZŁODZIEJ.. Podam jeszcze ksywe szanownego złodzieja aby wszyscy wiedzieli -
Radyev. Zabrał kase i pitnął.... hmmmm.... moge zrozumieć gdyby tam leżało 100 gp czy 1k gp bo to każdego skorci, nawet najuczciwszego gracza, ale 6 GP !!!??? Ludzie !!! toż to żałosne jest !!! Co ciekawe.... Napisałem message do złodzieja krytykujac jego zachowanie i wiecie jakiego użył argumentu swojego postępowania ?? "Każdy grosz sie w Tibii liczy" - zdębiałem - Napisałem mu że więcej z rota wypadnie i że traci tylko na wartości jako gracz... Pozdrowił mnie ładnie - K***A, dodał grzecznie - "NARA" i odpłynął.
Ha !! Co śmieszne... Napisałem mu wcześniej, że ta kasa była do tego kolesia, który stał tuż obok mnie w depo. A on mi tłumaczy, że leżało to se wziął - debilstwo jak nic. Potem jeszcze jako argumentacji użył, ze nikt nikomu w Tibiii nie pomaga i jako przykład podał mi człowieka, który chodził i prosił o tego jednego grosika - myślałem, że lacie wpieprze - Odpowiedziałem mu, że właśnie te 6 gp, które ukradł było właśnie dla tego kolesia, który tak rozpaczliwie prosił o jeden pieniążek. Po tych słowach mnie pożegnał jak już wspomniałem wyżej...
Ludzie !!! Może zrozumiałbym jeszcze gdyby tam gra toczyła sie o rzeczywisty szmal ale żeby sie rzucić na 6 GP mając 25 lv, podczas gdy można spokojnie więcej wytargać na monsterach i do tego expa i może jakiegoś skilla zrobić ??!! ŻAŁÓŚNI są niektórzy gracze.
Nie wiem ile trzeba mieć latek (może ze dwa albo trzy) żeby błyskotka wartości 6 gp podnieciła na tyle aby posunąć się do kradzieży, tymbardziej gdy pieniądze były dla gracza który faktycznie ich potrzebował... eh.... ni ma co godać...
Dodam jeszcze tylko, że sprawdziłem profil
Radyev'a i jako HOMEPAGE ma wstawione
www.tibia.pl Jeśli rzeczywiście jesteś autorem tej strony to pożal sie BOŻE twej życzliwości wobec graczy, których zachęcasz do gry tworząc i aktualizując tą stronę.
Jeśli jednak nie Ty ją tworzysz i nie jesteś jej właścicielem to niezły jesteś patent na darmową reklamę - lol - Nupelek do pyzia
To narazie tyle. Strzeżcie się krytyki ARADASHA

- BIG FUCKIN' LOL