Zobacz pojedynczy post
stary 07-05-2007, 12:16   #1
Fuo
Użytkownik forum

Fuo's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Livan Frod
Profesja: Rookstayer
Gildia: -
Świat: Honera
Poziom: 31
Skille: -/-
Żarówka O klimacie Tibii

Tibia mogła by mieć lepszy klimat ... a dla czego go niema? To dość proste :
Na stworzenie klimatu składa sie kilka podstawowych czynników:
a) Sama gra , czyli czas w jakim jest osadzona fabuła , geografia , przeciwnicy itp.. (te warunki spełnia tibia )
b) Społeczność graczy... i tu już zaczynają się problemy , zasadniczo możemy podzielić tą społeczność na dwie grupy :Gracze któży utrzymują klimat ale trzymają się z dala od reszty społeczności , tworzą małe "mikro społeczności" izolują sie od drugiej zdecydowanie liczniejszej grupu GŁUPKÓW . Głupki zwane ładnie "noobkami" na tą grupę społeczną składają się zieci neostrady ,komuniści(dzieci które dostały komputer na komunie) , złodzieje, i poprostu ludzie mało inteligentni) skutecznie uprzykrzają grę innym graczom.

Jestem ciekaw jakie WY macie propozycje jak pozbyć się noobstwa?

Ja osobiście mam jeden pomysł . Stworzyć rodzaj słownika słów zakazanych który by był spisany przez Gm'ów , mamy GM'ów z całego świata więc spisanie przekleństw itp.. i zablokowanie tych słów na ogólnym kanale niebyło by wielkim problemem . Do przekleństw można by było dodać też obraźliwe zwroty itp.
Fuo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.