Zobacz pojedynczy post
stary 08-05-2007, 17:11   #1730
Skwara666
Użytkownik forum

Skwara666's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2007
Lokacja: Nidzica

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 18
Skille: niskie
Poziom mag.: ni
Skwara666 ma numer GG 7689155
LOL

Siema jestem nowy na tym forum ale do tematu zagladam od dawna

ze spikem to trudna sprawa ale jest pare podejrzanych spraw:
1.npc z notatnika amber
jest tam 2 npcow bardzo znanych ktorzy moja 4 gwiazdki sam-najstarszy npc i w tiibii i pies krola. moze trzeba do nich zagadac w stylu amber dalheim's mission rookgard.mozna tez zagadac do sama o spiku.
2. hyacinth
mowi ze gdzies w podziemiach czaji sie ciemna magia. moze to zlodziej Spika ?
choc mi na pierwsza mysl przyszlo ze jest to minohell i mino mag. A pozatym mowiliscie o tym ze trzeba zlurowac rata! bzdury! byc moze w starszych wersji tibii dalo by sie to zrobic ale teraz jest anti-luring system!
3.znikniecie spika
na tym forum jest temat o tym jak zrobic zeby zniknal spike.
jest o tym nawet filmik na youtube.com. jest tez krotka wskazowka Master-Slayera(moglem pomylic nicka).
byc moze jest to klucz do rozwiazania questu. chodzi o to ze jesli spike znika to musi sie pojawic w jakims innym miejscu.
4. tp w minohell
wszyscy na pewno slyszeli o tym ze jest tam tp (prawdopodobnie do mintwallin).wysepka ze spikiem znajduje sie prawie pod ta wysepka
moje przypuszczenie jest takie:mowi sie ze tp jest niestabilny. wydaje mi sie ze moze spike jest elementem bez ktorego ten tp nie moze dzialac. po wykonaniu akcji z wywolaniem znikniecia spike moznaby udac sie do minohell by zobaczyc czy tp nie zniknie .
5.sunrise i inni high-lvlowi rookstayerzy
kraza ploty byc moze sluszne ze sunrise dostal spika za nabicie 100lvl
na rooku. a wiec tak: nie jest to zbyt prawdopodobne poniewaz cipsoft nie popiera ludzi ktorzy zostaja na rooku i czekaja na to ze pojawi sie mozliwosc zdobycia tej broni. moze dostac ja od jakiegos goda. szanuje sunrisa za jego cierpliwosc w biciu lvla ale uwazam ze za to mu spike nie nalezy
6. wypowiedzi cipsoftu
jak mowia ci sprytni programisci za odry wszystkie itemy mozna zdobyc!
byc moze cip da mozliwosc zdobycia spika lub brass arma np. z powodu rocznicy wprowadzenia rookgardu ta bylo np. z tempest shield lub soft bootkami ktore okazaly sie moim zdaniem totalna lipa
7. wiara rookstayerow
wszyscy licza na pamietny dzien ktory zapisze sie zlotymi zgloskami w historii tibii i rooka gdy jeden z dzielnych i skromnych jak mowi tabliczka przy wyspie ze spikiem posiadzie sword of fury

wlasnie te rzeczy i pragnienie zdobycia spike, brass arma czy ubicie ghoula albo mino maga na rooku czyni gre fajna

mam jeszce pare pomyslow ale juz mi sie nie chce pisac
odnosnie tego tp to masz racje dzieks za uzupelnienie mojej wiedzy
plomienie wokol spika moga byc jakby taka kontrolka aktywnosci tp
gdy spike znika przygasaja

no i przyszla mi na mysl jeszcze jedna sprawa
gody(nie wiem dokladnie ktory) mowily ze wiele wejsc na questy i questow nie zostaly jeszcze odkryte. moze wejsciem na questa do spika sa normalne drzwi(no moze z bramka lvlowa na ok.60 lev i trudnymi potworkami zeby np.5 lev nie latal ze spikiem po rooku)moga byc one ukryte w skale i pojawiac sie np. jak walniesz kilofem lub poprostu trafisz na te miejsce albo klikniesz na nie open lub look. moze jednak warto pokrecic sie po podziemiach rooka i polukac na skaly. moze najdziemy jakies dziwne miejsca lub tez same drzwi!

Ostatnio edytowany przez Skwara666 - 10-05-2007 o 17:39. Powód: musicie wszystko wiedziec??
Skwara666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem