Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss
Taak? To mi grzecznie wyjaśnij, jak to przebiega, bo mój post właśnie pokazuje jakie to perdołły. Powiedz mi czemu te "magiczne sexy" znajdują SS i informują że zniknął, i niema go nigdzie indziej, a nie mogą wykryć wyżej wymienionych lootbagów, dźwigni Toma i innych odchodów?
Możesz se wierzyć, że w twoim drzewie mieszkają smerfy i produkują papier toaletowy, ale jak Ci pokazują sklep ze srajtaśmą i rąbią drzewo na plasterki, to posmaruj wiarą bułkę, a popatrz na dowody.
Ja nie chcę prowadzić flamewar'a, więc bądź uprzejmy mi to wyjaśnić, a ja już będę grzeczny i będę odrabiać pracę domową.
No?
|
Po pierwsze prosze daruj sobie te infantylne teksty. Może twoi rówieśnicy się nimi zachwycają ale na mnie jakoś nie robią wrażenia.
Czy sądzisz że lootbag jest częscią mapy? A czy hex z którego jest złożona mapa jest jego częścią? Widzisz różnice w tych dwóch?
Tibia działa na prostej zasadzie skryptów (zresztą tak jak cała masa innych gier) Jesli zrobie A z przedmiotem B to przedmiot C zrobi D. Tak mniejwięcej to wygląda.
W tym przypadku to jest "jeśli postać wejdzie tu to się stanie takie coś ", ale równie dobrze to może być "jeśli ktoś rzuci jabłko na hex nr X to na hexie nr Y pojawi sie demon"
Nie sądzisz ze szukanie na ślepo tych hexów z całej tej masy byłaby wręcz niewykonalna?
EDIT
Jeśli chcesz szczegółów proszę bardzo sięgnij do źródła (tz ludzi którzy to stosowali) np
Darth Saldria
Plik z mapą zajmuje 128 KB trochę "dużawo" jak na mini mapę i kilka obiektów nie sądzicie? A zobaczcie ile ich tam jest.
Ja znam teorie, nie stosuje tego triku chociaż z efektów tegoż korzystam.