Zobacz pojedynczy post
stary 08-05-2007, 20:03   #44
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Taak? To mi grzecznie wyjaśnij, jak to przebiega, bo mój post właśnie pokazuje jakie to perdołły. Powiedz mi czemu te "magiczne sexy" znajdują SS i informują że zniknął, i niema go nigdzie indziej, a nie mogą wykryć wyżej wymienionych lootbagów, dźwigni Toma i innych odchodów?
Możesz se wierzyć, że w twoim drzewie mieszkają smerfy i produkują papier toaletowy, ale jak Ci pokazują sklep ze srajtaśmą i rąbią drzewo na plasterki, to posmaruj wiarą bułkę, a popatrz na dowody.
Ja nie chcę prowadzić flamewar'a, więc bądź uprzejmy mi to wyjaśnić, a ja już będę grzeczny i będę odrabiać pracę domową.
No?
Po pierwsze prosze daruj sobie te infantylne teksty. Może twoi rówieśnicy się nimi zachwycają ale na mnie jakoś nie robią wrażenia.

Czy sądzisz że lootbag jest częscią mapy? A czy hex z którego jest złożona mapa jest jego częścią? Widzisz różnice w tych dwóch?

Tibia działa na prostej zasadzie skryptów (zresztą tak jak cała masa innych gier) Jesli zrobie A z przedmiotem B to przedmiot C zrobi D. Tak mniejwięcej to wygląda.

W tym przypadku to jest "jeśli postać wejdzie tu to się stanie takie coś ", ale równie dobrze to może być "jeśli ktoś rzuci jabłko na hex nr X to na hexie nr Y pojawi sie demon"

Nie sądzisz ze szukanie na ślepo tych hexów z całej tej masy byłaby wręcz niewykonalna?

EDIT
Jeśli chcesz szczegółów proszę bardzo sięgnij do źródła (tz ludzi którzy to stosowali) np Darth Saldria
Plik z mapą zajmuje 128 KB trochę "dużawo" jak na mini mapę i kilka obiektów nie sądzicie? A zobaczcie ile ich tam jest.
Ja znam teorie, nie stosuje tego triku chociaż z efektów tegoż korzystam.

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 08-05-2007 o 20:09.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem