Zobacz pojedynczy post
stary 10-05-2007, 00:53   #568
Esmersharr
Użytkownik forum

Esmersharr's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Zamość

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Esmersharr
Profesja: Knight
Gildia: They
Świat: Guardia
Poziom: 53
Skille: 76/74
Poziom mag.: 5
Domyślny

Dobry temat do filozofowania Ale spróbuję i ja

Wg mnie można zmienić:
1. utamo vita - bardzo mocny czar, za bardzo. Dzięki niemu magicy mają więcej życia niż knighci na tych samych lv. Wg mnie zamiast 100% pochłanianych obrażeń mogłoby być tylko załóżmy 70-80% dzięki czemu możliwe byłoby zabicie maga.
2. mana fluidy - powiązane z magic shieldem, ale nie tylko. Zamiast natychmiastowemu uzupełnieniu many mogłyby w bardzo znacznym stopniu przyśpieszać jej regenerację, powiedzmy do 20pkt/s
3. awanse - knight przy awansie zdobywa 15pkt życia i 5 many, pal 10 i 15, sorc i druid 5 i 30... Jak widać, knight dostaje najmniej ze wszystkich profesji, co wg mnie powinno zostać zrekompensowane poprzez wyrównanie: 20hp i 10 mana, a pal 15 hp i 15 mana.
4. leczenie - knight może się leczyć jedynie poczciwą exurką, podczas gdy wszystkie profesje mają exura vitę, co też jest niesprawiedliwe, bo mógły mieć chociaż exura gran.
5. skille - trening skilli jest baaaardzo czasochłonny, a zrobienie mlv nie jest żadnym wyczynem, nawet można to sobie przyśpieszyć kupując mf. Dlatego czas treningu powinien zostać nieco skrócony, lub w przypadku maga, wydłużony.
Esmersharr jest offline