Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ribery
Razem z moim nauczycielem informatyki i kolegą ze szkoły analizowliśmy nieco tibie pod kątem kodu gry, a raczej się domyslaliśmy jak może on wyglądać. Po 7 miesiącach testów doszliśmy do następujących wniosków:
- W tibii nic nie znika, nic nie ginie tylko jest przenoszone w inne miejsce. Tzn. nie dokładnie nic. Bo speary jak wiadomo znikają i łamią się, tak samo wormsy. Ale jeżeli przedmiot leży na ziemi, to nie ma takiej mocy by mógł zniknąć. Co ciekawe, doszliśmy do wniosków że zwłoki potworów też nie znikają, a jedynie fizycznie ich nie widzimy. Zostają dopiero usunięte po resecie serwa.
- Jeżeli jakiś przedmiot ma więcej w mecu opcji niż look i use tzn. że wykonuje jakąś akcje, lub można coś z nim zrobić używając innego przedmiotu. (Drzwi i klucz)
Doszliśmy do większej ilości wniosków ale większość z nich jest oczywista.
|
Jeśli ciała potworów zostają to dlaczego w miejscu gdzie leżały zwłoki i "przestały być widoczne" można użyć picka? Albo skrzynka na której leżały zwłoki da sie otworzyć po ich rozkładzie? Jak wiemy w Tibii nie da się otworzyć skrzynki na którejś coś leży. Jeżli te zwłoki nadal tam są to jak to możliwe?
Kurde zazdroszcze wam tych Panów Informatyków, sam jednym jestem a takich mocy jak anazliza kodu ala matrix nie posiadam :S widocznie moje studia źle mnie przygotowały :S