Zobacz pojedynczy post
stary 11-05-2007, 21:33   #1743
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ribery Pokaż post
Razem z moim nauczycielem informatyki i kolegą ze szkoły analizowliśmy nieco tibie pod kątem kodu gry, a raczej się domyslaliśmy jak może on wyglądać. Po 7 miesiącach testów doszliśmy do następujących wniosków:

- W tibii nic nie znika, nic nie ginie tylko jest przenoszone w inne miejsce. Tzn. nie dokładnie nic. Bo speary jak wiadomo znikają i łamią się, tak samo wormsy. Ale jeżeli przedmiot leży na ziemi, to nie ma takiej mocy by mógł zniknąć. Co ciekawe, doszliśmy do wniosków że zwłoki potworów też nie znikają, a jedynie fizycznie ich nie widzimy. Zostają dopiero usunięte po resecie serwa.

- Jeżeli jakiś przedmiot ma więcej w mecu opcji niż look i use tzn. że wykonuje jakąś akcje, lub można coś z nim zrobić używając innego przedmiotu. (Drzwi i klucz)

Doszliśmy do większej ilości wniosków ale większość z nich jest oczywista.
Jeśli ciała potworów zostają to dlaczego w miejscu gdzie leżały zwłoki i "przestały być widoczne" można użyć picka? Albo skrzynka na której leżały zwłoki da sie otworzyć po ich rozkładzie? Jak wiemy w Tibii nie da się otworzyć skrzynki na którejś coś leży. Jeżli te zwłoki nadal tam są to jak to możliwe?

Kurde zazdroszcze wam tych Panów Informatyków, sam jednym jestem a takich mocy jak anazliza kodu ala matrix nie posiadam :S widocznie moje studia źle mnie przygotowały :S

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 11-05-2007 o 21:34.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem