Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lord_piccolo
Witam!
Twoj post wywarł na mnie niezłe wrażenie! napisany szczerze i ostro! Ale problem Polaków w Tibii jest tylko zalążkiem ogólnego problemu Polaków. Stważają oni (tj. my  ten problem wszedzie tam gdzie się pojawiają. Wiem coś o tym ponieważ jestem już 1,5 roku w anglii gdzie ten problem widać bardzo. To właśnie odpowiedniki takich Tibiowych nOObów. Myślą, że jak jesteś pl to wynajmiesz im mieszkanie za grosze, czy znajdziesz pokój za free, poświęcisz swój wolny czas z przyjemnością żeby załatwiać ich sprawy tylko dlatego, że ty "spikasz", bo im sie nie chce słownika w rekę wziąć. Dla takich ludzi mam tylko jedną odpowiedź: RTFM (Read The Fuc.ing Manual). To też moja odpowiedz dla wszystkich
nOObów PL jakich spotkałem w Tibii.
PS.
A pierwsze co mi kupel kazał przeczytać jak zaczynałem grę to Tibia Rules- stosujcie sie do tego, a klimat pzyjdzie z czasem.
Pozdro!
|
Co do artykulu to kupa :<, a co do twojego postu, jest dobry

tylko ze jak kolega cie prosi zebys "pospilkal" przez telefon bo on nie umie to co? nie pomozesz? :<... samolubn jestes, ja pomagam wszystkim znajomym w anglii(jestem juz 2 lata) i wcale nie ma ze "czesto" przychodza zebym "pospikal" z anglikiem czy babajem przez telefon... a co do tego z tibia to 100% sie zgadzam
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leonio
Brawo dla wszechstronnego ! mówicie że zachowuje się tak jakby wszyscy byli dla niego noobami a on najlepszy tak? no cóż zaraz po przeczytaniu jego posta tez tak samo sie czułem ale trzeba okazać zrozumienie - on gra dlugo i ma noobow dosyc zna kazde ich zagrywki i sposoby na zatrucie gry innym.Mówi o nich tak ostro bo ich nie lubi a co ma powiedzieć gdy tożsamością narodową nooba jest to że jest polakiem? to dobija ostatecznie a w przypadku na serwach w tibii wielokrotnie. Zapytacie czemu tacy są? bo grać nie potrafią albo im cieżko odbyt ruszyć i poexpić itd. Nie patrzmy na błedy zajmijmy się przesłaniem posta i zajrzyjmy sobie pod kołnierz . Ja także nie jestem doskonały , byłem noobem ale już nie jestem bo zrozumiałem co to za trud zrobić loota lub wbić lvl (aktualnie mam 24) a przez nooba i jedno i drugie przepada . Dla nooba twój majątek uczciwego gracza to marzenie sami chcą coś kupić po holendarnie niskich cenach a sprzedajac coś wymyślają ceny jak z kosmosu i mówią że to tanio.
Noob jest jak wredna jaczczurka dla silniejszych jest potulny jak baranek dla słabszych bezlitosny . Jeżeli Cipsoft z tym nic nie zrobi to wielu przestanie grać w tibie. Jednak nie wszyscy tacy jesteśmy . Są polacy naprawde cool szkoda ze inni rzadko biorą z nich przykład.
Dla mnie artykuł 5/5 odważny śmiały i trafny super samokrytyka i nie obchodzi mnie co inni o tym myślą - każdy ma swoje zdanie co nie?
|
LOL jakie tam k&^$a zrozumienie?! co ty gadasz? czlowieku wez wyjdz i nie wracaj! a co on jakis nasz Guru ze jestesmy jego zasranymi "noobami", ej przesadziles troche xD. Jakbys nie zauwazyl to wlasnie problem nie tkwi w graczach, tylko w rodzicach! Tak, RODZICACH, dopuszcza 10-14 letnie dziecko z wystrzelonym EGO w kosmos(co wie najlepiej) i denerwuje wszystkich, "boze czemu na komunie nie daja juz zegarkow i rowerow?" :<...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dogmeat
Eh... ja już od dawna każdemu polakowi pytającemu się "pl?" odpowiadam "no", bo wiem, że nie ma do powiedzenia nic ciekawszego od "jakie skile?" bądź "ile do lvl'a".
|
racja :/. nie gralem w tibie od 4-5 miechow(chyba...) i pamietam ze prawie zawsze "pl?", "tak", "skille" lub "mlvl??", ale zdarzalo sie ze bylo takie cos "pl?", "tak", "pomozesz mi z czyms bo nie rozumiem tego"(i dawal cos po angielsku do przetlumaczenie i nie noobil gosciu, tylko anglika nie kumal dosc...)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qbak2
eh...
post w stylu "jaki to ja zajebisty jestem a wy jestescie be" :< pozatym sadzac po tym tekscie i po twoich odpowiedziach na posty masz do tego takie podejscie "zgadasz sei z tym co mowie(pisze) a jak nie to noob jestes"
|
100% racja, najbardziej trafny post! nie widzialem takich postow w tym temacie od... daaaaawna...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marczio
Post pisany w impulsie wiec z kilkoma rzeczami nie idzie sie zgodzic. Ale rzuca mi sie w oczy to co wypisuja inni tutaj, o pekejach itd. Nie rozumiem was, placzecie bo was ubil pekej a jak sie dowiadujecie ze to pl to juz mu piszecie ze jest noobem i ze jak moze zabijac polaka. Co tu ma narodowosc do tego? Pekej to pekej idzie i zabija, bo taka ma ochote.
|
dokladnie, PK to PK - nie wazna narodowosc(jak ja pkowalem to po prostu walilem w kazdego nie pytalem sie "pl?" czy "swe?" w dupie mam skad jest typ... wazne zeby loot zostawil...)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez FiFi_Newbie
Widze, że WszechStronny jest dobrym graczem i zna się na rzeczy. Ja sam wiedziałem czym sie różni N00b od Newbiego bo wiem że nie jestem noobem xD staram się unikać dokuczania w jakikolwiek sposób innym graczom. Wiem, że jestem newbie bo na przykład dopiero niedawno dowiedziałem się co to jest loot i co to znaczy loorować nie znam się jeszcze na wielu zasadach komunikacji w tibii ale staram się być dośc miłym i przyjemnym szczególnie dla high lvl (nie mówie że chodze za nimi i na przykład przepraszam za błąd ortograficzny  ) A co do tego o Polakach że są n00bami to się prawie w 100% zgadzam. Nie wszyscy są tacy ale większość myśli tylko o sobie... jak narazie miałem problemy (hunted) tylko z Polakami więc nie mam o nich najlepszego zdania ale też najbardziej spoko kolesie jakich znam wywodzą się z Polskiej ziemii.
Prawda że Szwedzi panują nad serwami PvP ale to tylko dzięki zgraniu i lojalności i tylko tego powinniśmy się od nich uczyć ponieważ dla innych nacji nie są zbyt przyjemni zwłaszcza high lvl. Rozumiem że może ich denerwować ciągłe "proszenie" o eq ale jeśli się pytam czy mnie zaprowadzi na cycki za kase to chyba nie musi od razu rzucać się na mnie z PK
gratuluję poradnika  masz może jakąś postać na Xerenie?
|
ta... oczywiscie, zarabisty gracz.... a poradnik to wielka kuuupa g... jak zem wspominal wczesniej, nauczcie sie pojec dzieci... prosze was! pisalem gdzies tam na stronach 40-41(42) nie jestem pewny, co oznaczaja nie ktore rzeczy... widze ze kazdy czyta TYLKO i wylacznie PORADNIK(;/) i leci z postem zeby "lizac" dupe i nie "znoobic" sie - bo jak sie napisze "glupie" to odrazu ze noob jestes... ;/, patrzcie na inne posty tez, nie musicie all czytac ale przeleccie ze 20 stron losowo i przeczytajcie ze 40 komentow losowych... OMG :/ - jak wiecie o co chodzi.
13:20 Geno Deru [8]: jetses trentwy
HAIL DANCING SHADOWS!!!

Even if I wasnt in that Guild I Love THEM : )
~~HI~~
~~BYE~~