Zobacz pojedynczy post
stary 12-05-2007, 22:31   #47
OnlyShadow
Zbanowany

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

Cytuj:
Nie kazdy kto ma podobne zdanie jak admin, mod czy zwykly uzer musi byc zaraz jego lizodupem.
Ale zdarzają się takie przypadki.

Cytuj:
To zalezy jak na to patrzec. Bo widzisz, porownywanie zespolu rockowego z reszta wykonawcow (w wiekszosci) pop dalo taki kontrast, ze ludzie sie pogubili i zafascynowali Lordim. Szczegolnie, ze utwor (zreszta - niezbyt wysokich lotow) jest z rodzaju tych, ktore szybko wpadaja w ucho, a jeszcze szybciej odlatuja w niepamiec. Lordi wygral dlatego, ze pokazal cos innego. Cos, czego ludzie zafascynowani eurowizja na ogol nie znaja, a tym bardziej nie sluchaja. Dodajac do tego bijacy w oczy image wychodzi nam zwyciestwo finow.
No bo w sumie o to chodzi. O wyróżnienie się z tłumu, oryginalność. A ludzie zafasnynowani Eurowizją tego nie znali, bo w końcu słuchają tylko popu.

Jasno rzecz ujmujac - moim zdaniem, jakiekolwiek porownania miedzy zespolami odmiennych gatunkow (np metal/rock z popem, techno z Hip-hopem, hip hop z metalem) jest lekko bez sensu. To jak porownywac cukier i chili - jedno slodkie, drugie ostre, choc i jedno i drugie ma swoich zwolennikow.

Cytuj:
Pop ma to do siebie, ze nie musi byc ambitny, tylko wpadac w ucho. Bo dla jakich sluchaczy jest przeznaczona ta muzyka? Do zwyklych ludzi. Do czlowieka, ktory przyjdzie po 8 godzinach charowki do domu. Taki wycienczony gosc nie ma sily, zeby posluchac jakiejs trudnej, ambitnej (tu tez - inspirujacej) muzyki z psychologicznymi, wjezdzajacymi na ambicje tekstami. On chce usiasc, odpoczac i posluchac czegos, co szybko i gladko wpada w ucho. Co go nie zmusza do kolejnego wysilku, tym razem umyslowego.
Tutaj w połowie się zgodzę, w połowie nie. Bo gust większości (w szczególności młodych) ludzi jest wyrabiany na siłę przez media. Jeśli w Bravo napiszą, że TH jest fajne to będzie fajne. Jeśli po miesiącu napiszą, że to wiocha, nastolatki powiedzą, że to wiocha.
Ja, gdy mam zamiar odpocząć, również chcę posłuchać czegoś łatwego(i właśnie w tej części się zgadzam), ale dla mnie to może być równie dobrze rock, jakieś fajne utwory, których gatunku nawet nie potrafię określić, czy chociażby jazz.

Btw, ładnie posprzątane.

@edit
I jeszcze link do tematu:

http://www.deviantart.com/deviation/...+age_scale%3A5

Ostatnio edytowany przez OnlyShadow - 12-05-2007 o 22:36.
OnlyShadow jest offline   Odpowiedz z Cytatem