Zobacz pojedynczy post
stary 14-05-2007, 09:13   #452
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bastash Pokaż post
Jeszcze nie tak dawno Real miał taki sam problem ze środkiem obrony (okres po zakończeniu kariery przez Helguerę a sprowadzeniu m.in. Ramosa), ale czy ja latałem wtedy z otwartą gębą, jaką to Real ma żałosną obronę?
Kurde, oglądając ostatni mecz Realu myślałem, że to Helguera wszedł na boisko na drugą połowę. Muszę sobie jakieś okulary chyba kupić.
Cytuj:
Nie trzeba wcale być z Madrytu, by wieszczyć koniec ery drużyny Rijkaarda. "Najgorszy jest ten ślepy, który nie chce widzieć" - napisał po porażce z Getafe zrozpaczony felietonista katalońskiego "Sportu". Przypomniał, że agonia galaktycznego Realu zaczęła się właśnie w Pucharze Króla. 17 marca 2004 r. Real przegrał finał z Saragossą 2:3 i od tamtej pory nie wygrał nic. Dopiero teraz ma pierwszą szansę.

Barca, która w ubiegłym sezonie zdobyła mistrzostwo kraju i Puchar Europy, zostałaby w tej sytuacji właściwie bez trofeum (jeden Superpuchar Hiszpanii na otarcie łez). A przed sezonem, kiedy została wzmocniona Zambrottą, Thuramem i Gudjohnsenem, miała zdobyć ich sześć. Tymczasem przegrała Superpuchar Europy z Sevillą, Puchar Interkontynentalny z Internacionalem Porto Alegre, Ligę Mistrzów z Liverpoolem, Puchar Hiszpanii z Getafe. Jeśli odda Realowi tytuł mistrza kraju, to katastrofa się dopełni.
Ale tak poza tym:
2>9

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 14-05-2007 o 10:13.
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem