Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus
-ja jak mialem 11 lat chodzilem z babcia na grzyby
w tydzien 70 zl dla mnie wpadlo wiec policz ile by w 3 miechy wyszlo
|
Sprzedawaliście, czy wyłudzałeś od biednej babci?
IMHO, cena PACCa jest wręcz absurdalnie wysoka biorąc pod uwagę korzyści, które z niej płyną. Trzy miesiące płatnego konta w MMORPGu, gdzie nie można robić niczego poza biciem potworów, "zwiedzaniem" terenów (pomijam "powiązania" - robienie run, etc) czytaniem tych parunastu trzyzdaniowych "książek" i wypowiedzi NPCów, kosztuje 90zł. Za 80 zł możemy mieć, jeśli już zostajemy przy tematyce komputerowej, 4 gry z eXtra Klasyki, a są tam naprawdę świetne tytuły. Dlatego też, PACCa zostawiam tym dla których Tibia stała się czymś więcej niż rozrywką.
Żeby nie było offtopu, coś na temat:
Fajnie, że dodadzą nowy, lodowy teren, jednak to, że tylko dla PACC mówi samo za siebie. I nie mówcie mi, że "muszą zarabiać" - dużo większe firmy ( = większe koszty utrzymania) zarabiają ogromne kwoty na grach, które sprzedają tylko raz, bez abonamentu (a i tak kosztują w okolicach tego, co PACC na 3 miesiące w Tibii). Rozumiem, że to MMORPG, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, problemami, ale już lepiej by było zrobić Tibię w pełni, raz, z góry płatną tudzież znacznie obniżyć cenę płatnego konta. Gdyby każdy z graczy FACC mógł sobie na niego pozwolić (i kupił go) to i tak wyszliby na to samo/zarobili więcej.