Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Polarnik
[b]Mazgier:
Po 1 nie sądzisz że odkładanie pieniędzy od rodziców na drugie śniadanie przez 12 latka na PACC jest PATOLOGIĄ??
|
Odkładanie pieniędzy na coś na czym mu zależy może nauczyć takiego dzieciaka oszczędności i w zasadzie jest pozytywne. Odkładanie pieniędzy na PACC kosztem jedzenia to oczywiście JEST patologia. Tyle że ja nic nie mówiłem o takim akurat rozwiązaniu.
Cytuj:
Tibia jest strasznym nałogiem który dotyczy coraz młodszych dzieci.
Jak ja byłem mały to jeździłem na wycieczki rowerowe i grałem w piłke a nie siedziałem przed kompem i rosłem do rozmiarów 80 kg w wieku 12 lat.
Przejdź się czasem po ulicy i zobacz ile dzieci jest kure*sko grubych...
zgroza.
|
Kiedy ja chodziłem do szkoły to internet jeszcze nie istniał a "komputer" to była dwumetrowa szafa z kręcącymi się wielkimi szpulami taśmy magnetycznej więc nie miałem problemu (a przy okazji, do dziś ważę poniżej 70kg

). A już bardziej serio - naprawdę chcesz mi wmówić, ze to wina CIPsoftu, że dzieciaki wypalają sobie oczy przed monitorami??? Bo mnie się dziwnie wydaje, że takie sprawy powinny być raczej w gestii
rodziców...
Cytuj:
Albo czy nie uważasz że w naszych czasach (jak to mówisz) 15 latek nie powinnien się uczyć zamiast zarabiać na PACC?
|
I dorastać na garnuszku rodziców do lat 20-kilku a potem się dziwować, że ma problem ze znalezieniem "odpowiedniej dla swoich aspiracji" pracy? Od poświęcenia kilku weekendów na
pracę, spadnie komuś korona z głowy? Oczywiście, prościej jest wyciągnąć łapkę do rodziców albo stękać, że "to nieuczciwe" że innych stać a mnie nie.
Cytuj:
Po 2 już nie opowiadaj że ludzie pracujący w Cip Sofcie pracują na chleb gdyż nawet sobie nie zdajesz sprawy jakimi pieniędzmi oni obracają!!!
Mają tak zajebiście kasy że szkoda słów, i większość z biednych, głupich Polaków...  Gra zamiast stawać się przyjemniejsza staje się zależna od PACC).
|
Jak rozumiem, Twoim zdaniem, skoro mają
n pieniędzy to nie wolno juz im zarobić więcej? Chyba muszę cię rozczarować - to jest ich
produkt i mają go prawo sprzedawać w taki sposób jaki uznają za stosowne. Podobnie jak Ty, jako potencjalny klient masz prawo "zagłosować" swoim portfelem czy postępują słusznie czy nie. Witamy w dorosłym swiecie...
Cytuj:
Po 3 nie broń tak tibi i Cipów gdyż od razu widać że jesteś zajebiście uzależniony od tej gry, mam nadzieje że kiedyś ci przejdzie bo masakra.
|
Na "zajebiste uzależnienie" to jestem chyba już ciut za stary

. Bronię nie CIPsoftu jako takiego tylko próbuję niektórym wytłumaczyć (po co ja się wogóle staram?...), że w
normalnym świecie producent ma prawo
zarabiać na własnym produkcie a pierdoły w stylu "istniejemy, więc nam się należy" to tylko w Samoobronie...