Zobacz pojedynczy post
stary 17-05-2007, 16:38   #10
Pan Klocek
Rook-User roku 2007

Pan Klocek's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zito Pokaż post
Wszystko ladnie i pieknie ale w teori... "boter -> report -> GM -> puff(ban)"
W praktyce zadziala to tylko i wylacznie jesli ów "boter" to przyglupi dzieciak ktory w zyciu nie widzial GM w akcji i/lub nie przeczytal instrukcji do bota.
Praktycznie kazdego bota idzie tak ustawic ze GM bedzie bezsilny. Nie ma co z tym stwierdzeniem polemizowac... testowane/obserowane nie raz i nie dwa...

Prawda jest taka ze wielce szanowny "CIPsoft" ma w <zadzie> to ze ktos botuje/sharuje/lamie_rules. Od poczatku istnienia tibi nie wprowadzili "ZADNYCH" zabezpieczen w kliencie przeciw ingerencji w dzialanie programu.
Wrecz dzieki swoim Test Serwerom umozliwiaja (prze)pisanie nowych botow praktycznie jeszcze przed wprowadzeniem update.
Wylapac WSZYTKICH boterow mozna przy kazdym update, a jesli sie uprzec to mozna w kazdej chwili.

Dlaczego tego nie robia? Cipsoft dokladnie zdaje sobie sprawe ze boty w jakims stopniu przyciagaja wiecej graczy do gry, a co za tym idzie do (ew) pacc.
Oczywiscie dla zachowania pozorow rozpisuja sie o przyjmowaniu nowych wspanialych GM, wciskaja jakies brednie o staminie, SP, i innych niewypalach. Nie ma sie co uszukiwac: GM(czlowiek) vs BOT(program)... zawsze przegra czlowiek.

Osobiscie mam juz dosyc Tibi takiej jak aktualnie. Jesli Tworca pobiera oplate i nie potrafi/nie chce kontrolowac swojego produktu, to kto ma to robic? Mam gonic i ubijac kazdego botera bo CIPsoft potrafi tylko wyslac niebieskiego ludzika ktory swoim 'kolorem' wylacza wszystkie boty? Dziekuje, nie za po to place zeby jeszcze za nich robote odwalac. Do przyjemnosci tez nie nalezy sciganie sie z boterami w zdobytym 'doswiadczeniu', itemkach, kasie...
Dokładnie, masz racje i to jest właśnie smutne. Bo jaki byłby problem dać "moc" GMowi taką żeby był CAŁKIEM niewidzialny? Albo żeby mógł przybierać dowolną postać (np monstera albo playera) ?
Ale nie jesteśmy bezsilni, ja się nie poddaje, tak samo moi koledzy. BOT program tak ale obsługuje go człowiek, a człowiek popełnia błędy. Jeśli popełni błąd to ja już go będę miał.....

Ostatnio właśnie był taki cwaniaczek, co dobrze wszystko ustawił i myślał ze mu nic nie grozi. Wystarczyło wjechanie na ambicje "coo tylko 200k masz? Kurde to ja bez bota mam 2x tyle. Ty nawet na bocie mnie nie dogonisz z tym expem." Po czym nie logowałem sie 2 dni no i kolo pękł, ustawił na noc siedział 20h no i go dorwaliśmy.

EDIT

A co powiecie na to żeby oprócz zamieszczania BOTTERów w tym temacie umieszczać również swoje "trofea"?

Klocek-Clan

"W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda"
-Krusk zabójca Tanar'ri

Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 17-05-2007 o 16:44.
Pan Klocek jest offline   Odpowiedz z Cytatem