Cytuj:
Ja wiem?porównałbym to do picia,sprzedawania lewego alko, papierosów coś w tym stylu.
|
Kradzież to przestępstwo, a ściąganie napisów z netu do filmów, które masz nielegalnie to jeden z etapów. Proste. A operowanie skrajnościami jasne, że w takich przypadkach nigdy nie jest dobre - nie mogłem się jednak powstrzymać, widząc tą całą komiczną gniewność.
Cytuj:
A co do prawa to przy obecnej władzy znając życie nie spodoba Ci się wiele stworzonych przez nich praw i dalej będziesz tak pisał bez sensu?
|
Zasady są albo po to, żeby ich przestrzegać, albo po to, żeby je łamać. Tylko nie dziw się, że jak je złamiesz, prędzej czy później dobiorą ci się do dupy. Taka prawda - jestem równie niezadowolony ze sprawy, co ty, ale patrzę na sprawę racjonalnie, bez paniki i bez niepotrzebnej, śmiesznej frustracji oraz nie piszę, jak mi smutno, bo teraz będzie mi się trudniej ściągało filmy z neta przez niesprawiedliwą policję.
Cytuj:
Ogarnia mnie frustracja jak biorą się za pionki-tłumaczy napisów. Niech zajmą sie ludźmi którzy podpierdzielają filmy przed premierą ,handlują piratami itp itd.
|
Kiedy się rozpracowywuje takie piętrowe sprawy, najczęściej się zgarnia właśnie płotki. Nie twierdzę, że to dobrze - bo a) to nie handel heroiną i b) w ten sposób nigdy się nie dobiorą do grubych ryb w takim biznesie. Ale niepowodzenia próbuje się zasłonić w ten sposób, przywyknij.
Cytuj:
a argument koronny o dzieciach wsadź sobie między bajki bo jest wielu dorosłych którym to się nie podoba,
|
Znaczy ten o pedofilach? W Holandii i Niemczech też tak było - a już mają partie.
Cytuj:
inna sprawa jest taka że Ty zapewne myślisz ,że jak ktoś ma inne zdanie jest dzieckiem=to dopiero dziecinne
|
Ale oczywiście znacznie mniej dziecinne od tupania nogami i darcia mordy, bo ukarano ludzi, którzy łamali prawo? Pal licho, że działania takie są daremne - ale przestępstwo to przestępstwo i jest karalne. Jasne - lepiej by było, gdyby wciskali pedofili, morderców i gwałcicieli na wieczne posiedzenie w pierwszej kolejności, tu się zgadzam. Ale wyluzuj i dorośnij, to, co jest prawnie złe, jest karane. Akurat tego, że ktoś kradnie dla zaspokojenia próżności usprawiedliwić się nie da.
A teraz obowiązkowa złośliwość:
Balon "Frustracja" doleciał na Everest?