Temat: Co lepsze?
Zobacz pojedynczy post
stary 19-05-2007, 05:11   #46
k0m4nd0s
Użytkownik forum

k0m4nd0s's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: Zabrze

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pebe83 Pokaż post
Ja używam axe więc mi to rybka co jest lepsze .. SCA rox, nic dodaj, nic ująć. Co do Avengera, jestem pewien, że jego obrona nie jest lepsza niż obrona SoVa + MMSa. Miałem przyjemność leczenia, swoim druidem, kolegi na DLach - PoI spawn. Wiadomo, luruje się kupe DLi a później wyciąga pojedynczo i bije. Gdy robił to z samym Avengerem to obrażenia jakie dostawał były znacznie większe niż gdy robił to z SoVem i tarczą. Gdy jest mało przeciwników, to może nie będzie widać wielkiej różnicy, ale gdy tych przeciwników wiele, wtedy dopiero wychodzi prawdziwa obrona jaką posiadamy.
Cos w tym jest co napisales. Patrzac po forach gdzie tylko sondy sword czy axe albo jak tu jaki mieczyk to wszyscy wybieraja sca bo jednoreczny i atak 50 i obrona z mms 37. Zakladajac ze liczy sie wiekszy def avenger jest najlepsza bronia w grze. axe atak def -> 50/37 sword atak def -> 50/38. Tak wiec kazda osoba co pisze ze axe lepsze bo ma wiecej ataku a mniej obrony niz swordy myli sie lecz patrzac na to z drugiej strony taka jaka przedstawil nam kolega ktorego zacytowalem cos w tym zapewne jest i dotyczy to zarowno axe jak i sova. Tarcza blokuje nam hity od 2 przeciwnikow naraz dopiero 3 przelamuje defa lecz sword pomimo ze ma wiecej defa o 1 zapewne blokuje tylko hity od 1 przeciwnika a nie od 2 poniewaz nie da sie uzywac broni do ataku i blokowac rownoczesnie. chodzi mi tutaj o oddanie fizyki zycia odnosnie gry. nie da sie jednoczesnie np w realnym zyciu przeciwnika za plecami i tego face2face blokowac i atakowac jak machniemy mieczem w tego z przodu to ten z tylu nam w plecy z jakiegos mieczyka pojedzie. tak samo moze byc w przypadku tibii, a ze obrona sie nie liczy jak to mowia ludzie grajacy z sca ten jeden obrony ave szczerze ? "gowno da" heh owszem atak zajefajny ale bedzie to dobre gdy drut nas sioha a sork nawala z sd nawspomaganie. na samotne hunty ciezko bedzie jak wyskocza ci jakies 2 potworki i twoj def "pojdzie sie kochac". Oczywiscie moje zalozenie moze byc zgubne bo jak wiadomo to tylko gra a nie realne zycie. Jesli zatem moje zalozenie sie sprawdzi dodanie sworda i cluba to jedynie urozmaicenie gry i nawet warlord by nic nie dal bo co z 3 ataku jak def z broni dwurecznej szybko nam pada :> ale jest jeszcze trzecia strona (jakie to zawiłe ) warlord wysoki mlvl i sd i bp z icerapierami :> szybkie zabicie przeciwnika mala strata uh duza strata kasy na sd i icerapierki. Ale jesli moje zalozenie nie sprawdzi sie i def broni blokuje tak samo na 2 przeciwnikow i taka sama jakoscia jak tarcze tylko zalezne jest tym co ma wiecej to zdecydowanie wygrywa sword. ave 50/38 warlord 53/38 (oczywiscie jesli istnieje) w porownania do great axe co wypada z orshabaala 52/22 swordy staja sie najlepszymi broniami w grze. czyli czekamy na questa albo konkretna informacje co z warlordem jak ma byc jak z blessed shield ze tylko popatrzec bo narazie tak z nim jest to axe nadal rzadzi (( minka taka bo ja wole swordy łee hyh Patrzac na to w roli podsumowania dobrze ze tak jest bo co to by byla za gra jakby na lvl 100+ wszystkie najlepsze bronie byly jednoreczne all po np 55/35 bezsens bo swordami latwiej sie gra do momentu ani a pozniej wiadomo sca. a tak mamy cluby dla ludzi poprostu grajacych w tibie 4fun szybko warhammer pykpyk i ciesza sie sword dla ludzi grajacych bardziej hardcorowo ale nie maja ochoty kupowac pacca nawet jak wybija jakis tam 70 albo i wiekszy lvl (ich strata) no a axe dla ludzi z paccem i lvl 100+.

moja teoria
sword - sov+mms
ogolnie w calej grze - nadal sca rzadzi

teoria wiekszy def sie liczy
sword - avenger
ogolnie - avenger

Ostatnio edytowany przez k0m4nd0s - 19-05-2007 o 05:14.
k0m4nd0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem