Zobacz pojedynczy post
stary 19-05-2007, 16:28   #103
Sirblaze
Użytkownik Forum

Sirblaze's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: London

Stan: Niegrający
Imię: Sirblaze
Gildia: Brainstorm
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: Forgot
Poziom mag.: jw
Wyślij wiadomość przez ICQ do Sirblaze Sirblaze ma numer GG Zapomnialem Send a message via Skype™ to Sirblaze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czesio_wlatca_ratuf Pokaż post
Ja rooka przechodziłem ok. 15 razy. Praktycznie za każdym razem przeszkadzali mi rookstayerzy. A to jakiś 20 czy 30 lvl rookstayer wbił na skeletony/ spidery/ wolfy i nie dawał expić, a to przy robieniu mino hell wbił jakiś rookie i mnie bloczył, a to musiałem ratować newbie przed nimi (kliknij na mnie use i na siebie to cie ulecze serio!!!!111) bo nie moge znieść znęcania się nad nowymi i zniechęcania ich do tibii...
Niedawno na forum tibia.com pojawiła się propozycja żeby zbanować wszystkich rookstayerów lub wprowadzić obowiązkowy rook od 8 lvl. Propozycje poparło bardzo wielu graczy, w tym wielu high leveli... i ja też.

Po ponad 2 latach gry mogę z czystym sumieniem powiedzieć że większość rookstayerów to nooby które oszukują, okradają, trapują nowych, zniechęcając ich do gry. Oczywiście są rookstayerzy, którzy za cel stawiają sobie pomoc newbie i chwała im za to, ale należą oni do zdecydowanej mniejszości.

Wiem że do nikogo to nie dotrze, ale cóż... jak zbanują wszystkich 9+ lvli na rooku to będziecie miec za swoje

@edit:

Tylko że na rooku sytuacja jest inna. Rookstayerzy oszukują w większości graczy którzy grają w tibię od kilku dni/godzin, a więc osoby które naprawdę potrzebują kogoś, kto ich wesprze, wprowadzi w swiat gry. Rookgaard powinien być spokojną, bezpieczną wyspą, na której nowi mogą poznać ogólną technikę gry. I z pewnością byłby, gdyby nie rookstayerzy...
Myslac logicznie mozna wyjsc z zalozenia ze tego sie poprostu nie da wyplenic, a co za tym idzie cierpiec za ludzka glupote beda Ci ktorzy nie maja z tym nic wspolnego, miedzy innymi ja.

Pozatym wychodzac z rooka 15 razy domyslam sie ze zapewne nie zdobywasz sie na tyle odwagi by zamienic slowo z potencjalnym rookstayerem i poprosic go o to by zwolnil dane miejsce Tobie, napewno znalazlby sie taki ktoryby cos Tobie udostepnil. Chyba ze zwracasz sie slowami "u nob let me exp u roktard" mozna wtedy prosto przewidziec jaka bedzie reakcja drugiej strony.

Regards, Sirblaze
Sirblaze jest offline   Odpowiedz z Cytatem