Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2007, 23:08   #48
ernest210
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 02 2007

Domyślny

Dorzucę coś swojego do tego starego wątku.

Czy tibia uzależnia?
TAK jestem uzależniony grałem gram już kilka ładnych miesięcy.

Piszecie osoba dojrzała emocjonalnie hmmm, co to wogulę znaczy? Moim zdaniem nie ma to nic z tym wspólnego nałóg jest nałogiem. Równie dobrze można by powiedzieć, że alkoholicy też są niedojrzali emocjonalnie a to nie prawda. Poza tym znam kilka osób które są starsze odemnie a (ja też młody nie jestem ) pracujące osoby(i mam tu na myśli dosyć odpowiedzialną pracę ) a jedyne co robią po powrocie do domu to grają i tak do północy albo i dłużej. I tak dzień w dzień. A an pytanie czy grają w coś innego odpowiadają, że "nie nie mają czasu na inne gry" ciekawe dlaczego jak myślicie?. A na pytanie dlaczego tyle grają odpowiadają bo przy tibi odpoczywają. I tak dzień w dzień całe soboty i niedziele nie raz zapewne zapominając o ważniejszych sprawach.
Ja miałem tak jak to pisał jeden z graczy (nie chce mi się szukać nicka ) grałem nie dla skilli czy lvl po prostu lubiłem pogadać powygłupiać się i nic więcej a jeśli już expić to tylko z nimi. I tak zleciało mi kilka ładnych miesięcy. Nie gram od kilku dni i rzeczywiście chol#$%#e ciężko się nie zalogować ale tak naprawdę to brak mi tylko znajomych. Gra jest fajna ale myślę, że gra to właśnie gracze przynajmniej dla mnie (mam nadzieje, że tego za bardzo nie zaplątałem ).

Dodam jeszcze, że przez te wszystkie miesiące nie było ani jednego dnia żebym sie nie zalogował .
Najciekawsze jest to, że po kilku dniach nie grania zaczynam znowu dostrzegać rl (fajnie bo zbliża się kolejne lato).
Suma sumarum nie wiem czy znowu zacznę grać (spróbuję nie grać 2 tygodnie) a jeżeli już to na pewno nie nie będę poświęcał tej grze tyle czasu co kiedyś (o to to nie), chyba nauczyłem się mieć do niej dystans albo zaczynam się uczyć .

Pozdrawiam dzieci Neo

Ostatnio edytowany przez ernest210 - 21-05-2007 o 23:11.
ernest210 jest offline   Odpowiedz z Cytatem