Temat: Sword vs Axe
Zobacz pojedynczy post
stary 26-05-2007, 10:22   #796
Krystian-Wielki-Owner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Ustrzyki Dolne

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 96
Skille: 87/87
Poziom mag.: 7
Krystian-Wielki-Owner ma numer GG 6562735
Szczęśliwy

Czytając Wasze wszystkie wypowiedzi, doszedłem do wniosku, że to axe są lepsze. Na pierwszych stronach pisze, że to swordy góruja. Nie mogłem spać dziś w nocy, bo mam knighta na axe ze skilami 59/59 i miałem zacząć skilować sworda. Wg mnie def broni się mało liczy, a na większych lvl'ach i skilach wiekszy atak jest ważny. Axe są bardziej dostępne niż swordy i tańsze. Np. taki SCA (Stonecutter axe) ma 52 ataku jeśli się nie myle i chyba 30 defa. SoV ma 50 ataku i chyba 35 defa ale też nie jestem pewny. Do SCA może jedynie z swordów dorównywać MLS (Magic Lond Sword) który jest rzadkością nawet na tych starych światach np. Antica bądź Nova, chociaż wątpie żeby na Novej był jakiś egzemplarz MLS'a.
-Jeżeli chcemy chodzić na hunty z naszym Sorcem lub Duidem to opłaca się robić na swordy lecz gdy jesteśmy bogaci to możemy kupić SCA który ma niewiele mniej defa od Bgirht Sworda. Jeśli jesteśmy na AxE i nie stać nas na SCA to poprostu kupujemy knight axe i wymiatamy Przecież idąc blokować demony to z Bright Swordem za dużo nie podziałamy. A Demon i tak najczęściej wali z Magii, tak jak większość potworów z Tibii.
Podsumując: zróbcie jak uważacie, ale wg mnie to axe są najlepszą bronią dla knighta i można z nimi i solować i blokować potwory.

Pozdro dla fanów knighta.

[CHAR]Elane The Guard[/CHAR]
Elane -> nie wiem czego, ale podoba mi się to imie ^^
pozdro Lords of Dragons
Krystian-Wielki-Owner jest offline   Odpowiedz z Cytatem