Temat: Sword vs Axe
Zobacz pojedynczy post
stary 26-05-2007, 19:53   #803
Miklo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2007
Lokacja: Svargrond

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Celesta
Poziom: **
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
Żarówka Axe

Co do Tematu to sadze, ze axe zdecydowanie jest najlepsze, nastepnie club i na szarym koncu miecz.
Dlaczego??
Oto przykłady:
Początek

Barbarian Axe
att:28 Def:18 51 oz.
Clerical Mace
att:28 Def:15 58 oz.
Serpent Sword
att:26 Def:15 41 oz.

Z tego porównania wynika, że prowadzi Axe a nastepnie Clube i Sword.
Axe:2p, Club 1p, Sword 0p

Levele srednie(do ~25):

Knight Axe
att:33 Def:21 59 oz.
Dragon Hammer
att:32 def:20 97 oz.
Fire Sword
att:35 def:20 23 oz.

Na srednich levelach wygrywa miecz, jednakże nie jest to jakas kolosalna przewaga, gdyz FS jest b drogi w stosunku do axe i cluba. mimo to FS jest bardzo dobra alternatywa dla ludzi ktorych nie stac na Bsa. najslabszy Club-bardzo ciezki i najnizszy atak.
Axe: 3p, Club: 1p, Sword: 2p

Levele wyskokie (od 25 do anni.):
Fire Axe:
att:38 def:16 40 oz.
Skull Staff:
att:36 def:12 17 oz.
Bright Sword:
att:36 def:30 29 oz.

Wygrywa Axe, tuz za nim Club, najslabszy ponownie mieczyk. Axe ma najlepszy atak jest co prawda najciezsze, ale mimo to 2 att wiecej stanowi argument nie do podwazenia. Skull Staff jest takze znakomita bronia: bardzo tani(5-6k) i najlzejszy. Co do miecza to jest podobny co do SS ale drozszy o 3-4k. na tym poziomie bronie sa podobne.
Axe 5p, Club; 2p Sword; 2p
BB Wyskokie levele( 100 up):
Stonecutter Axe:
att:50 def:30 99 oz.
Thunder Hammer:
att:49 def:35 125 oz.
Magic Sword:
att:48 def:35 42 oz.

Axe poraz kolejny! jednoreczna bron 50 att!, zdecydowanie najlepsza bron, m Sword takze niezly chociaz duuzo slabszy od Sca, co do cluba... niestety Th nie jest dostepny z zadnego questa i bardzo malo osob moze go miec(-1p)
Axe: 7p Club 1p, Sword 3p

2 reczne:

Dragon Lance:
att:47 def:16 67 oz.
War Hammer:
att:45 def:10 85 oz.
Giant Sword:
att:46 def:22 180 oz.

Teraz wygrywa wg mnie club, kosztuje 2k czyli okolo 8 raza mniej od sworda i 6 razy mniej od axa do tego ma przyzwoite statystyki. 2 miejsce Dl za znakomity atak, na koncu beznadziejny GS, co prawda ma niezle statystyki lecz jego waga... tjaa
Axe: 8p Club: 2p Sword: 3p

Bronie z PoI Q:
arcane i avv podobnie no moze troszke lepszy avv, co do axe to i tak wygrywa mimo, ze nie ma zadnej broni z PoI to StA ma tyle samo ataku co tamte dwie .

Wniosek:
Axe zdecydowanie najlepszy, wg punktacji potem sword i club.
ja mimo to uwazam, ze club jest lepszy od sworda. moze dlatego ze mam sentyment do cluba.

PS; łudze sie, ze z update dodadza quest z clubem np. golden mace, wtedy club dorówna swordowi. Obecnie Club jest bronia tylko dla postaci <100.

prosze o opinie mam nadzieje na nawiazanie ciekawej dyskusji.

Pozdrawiam
Miklo jest offline   Odpowiedz z Cytatem