Wiem że już się tu wypowiadałem na ok. 4 stronie xd , ale przyszło mi pare nowych pomysłów do głowy. (Kilka zaczerpniętych z MMoRPG Dofus , ale co tam xD)
Po1. Praca , łatwy sposób na zarobek bądź zrobienie jakiejś dobrej rzeczy za surowce typu turtle shell , z tym , że trzeba by było dodać spooooro eq. przykłady prac: Alchemik (tworzy life i mana fluidy), Kowal tarcz (tworzy tarcze (ale nie wszystkie)), Jubiler (tworzy pierścienie i amulety). Każda praca miała by swój oddzielny poziom bądź skilli np. co 10/15 skilli/poziomów moglibyśmy robić nowe rzeczy oczywiście za coraz trudniejsze do zdobycia surowce. Prace były by odskocznią od ciągłego expienia , a palek mógłby na nich uczciwie zarobić , by kupić bolty/strzały.
Po2. Bonusy od setów. Jak wiadomo są w tibii sety , lecz nazwa "set" jest tylko umowna gdyż nic nam nie daje posiadanie całego crown setu , więc zamiast crown legów kupujemy zwykle kina legi bo są tańsze a mają tyle samo defa.Myśle że takie coś jak Bonusy setowe było byprzydatne ponieważ druid i sorc zwykle latają w plate secie , a knight lata w najlepszycz setach więc np.
Crown set:
1 przedmiot - brak bonusa
2 - | | - - + 5 hp
3 - | | - - +10 hp , + 4 do dmg (wali o 4 mocniej o ilenie ma "puffff")
4 - | | - - +20 hp , +10 do dmg
lub coś w podobie.
po3.
Druid - wszyscy nazywają go magiem defensywnym lecz w tibii jest on klerykiem, czyli tzw. uleczajką. Druid powinnien być w pełni związany z naturą , ale jeśli ma być on magiem Defensywnym to zróbmy czary na tarcze! powiedzmy 4 tarcze - na truciznę, ogień , energię i obrażenia fizyczne.
np.
Tarcza na truciznę (czar 20 lvl)
Tarcza na ogień (czar 30 lvl)
Tarcza na energię (czar 40 lvl)
Tarcza na Ob.Fizyczne (czar na 50 lvl)
Myślę , że to wyrównało by sorca z drutem bo zdaniem większości tibii Druid to S.Y.F . Każda tarcza trwała by minutę/ 2 min. i pochłaniała by 50 % obrażeń
Proszę o komentowanie moich pomysłów może nie przewidziałem jakiś skutków ubocznych lub coś w tym stylu.
@down
o który pomysł ci dokładniej chodziło??
Ostatnio edytowany przez Aqua Mador - 27-05-2007 o 10:49.
|