Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie
Jakby nie było na Senje trzeba zabierać: parcela, DFy itd. Poza tym przechodzenie przez fieldy zabiera dużo HP, które trzeba uleczyć..
|
w wiele innych miejsc musisz zabierac dfy, gfb, parcela zawsze sie przy sobie ma, na Senji nie potrzebujesz maczety i innego podobnego syfu. Uleczenie sie raz na kilka godzin podczas ktorych zarobisz kilkadziesiac tysiecy to naprawde spory problem.
Cytuj:
Archery = kusze, których koszt wynosi 160 gp na Fibuli i jest to jeden z najdroższych lootshitów w Tibii a archery dropują to dosyć często
|
Zamienisz jednego archera na 2 zwykle minosy i zarobek ci skacze w gore. Poza tym, na otwartej przestrzeni archer raczej stwarza koszta niz zyski.
Cytuj:
Poza tym nie wyobrażam sobie trapowania archerów skrzynkami, które przesuwają i przez które i tak musze przechodzić..
|
jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mi archer przesunal skrzynke.
Cytuj:
Mino Magi na Senji są dwa: jeden przy wejściu, drugi w tym tunelu w kształcie ślimaka i nie wyobrażam sobie zarabiania tam bez zabijania tychże magów bo znajdujące się przy nich minosy to około ~1/3 minosów na całej Senji.
|
przejdz sie jeszcze raz korytarzami i znajdz
wszystkie miejsca z minosami; mag w labiryncie to kiepski zart, sam slimak jest na tyle dlugi i na tyle daleko od innych minosow ze nie oplaca sie tam zapuszczac. Do tego zdaje sie ze nastepuje tam reset podlogi, a targanie stamtad baga to juz czysta abstrakcja.
Cytuj:
Nie posiadając PACCa ze ~100/200 lootbagów, które wyniosłem z kopalni ani jeden nie został skradziony
|
Nie posiadajac pacca przez 2,5 roku gry zostalem okradziony raz. Oprocz statystyki jest jednak tez cos takiego jak ryzyko, a to w miejscu praktycznie nieuczeszczanym jest oczywiscie wielokrotnie mniejsze.
Cytuj:
powyżej ~25/30 każda profesja ma możliwość zarabiania kilkakrotnie więcej.
|
czekam na propozycje.