Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hoxiu
znawca... jak nagrywasz frapsem to tak jest -.- Jak użyjesz dobrego kodeka to masz 1 min 2 mb i jakość bardzo dobra -.^
na filmie widać co trzeba, nie ma co narzekać  Niezłe combo
|
Nie wiem co masz do frapsa. Jakbys potrafil obslugiwac Frapsa to tez bys mial dobra jakosc (fraps - bez kompesji :> , wiec gdzie ty tu widzisz zla jakosc, naucz sie obslugiwac, a "pikseloza" zniknie), ale to trzeba pomyslec i wiedziec troszke (mało) o silnikach graficznych i zapisie do .avi

(Fraps byl przygotowany do zgrywania filmow z gier pełno ekranowaych i lepiej sobie radzi z OpenGL, niz DX5/9 - co do ustawien)
Ja uzywam HyperCam 2 (bez kompresji oczywiscie) i tam nie ma problemow z jakoscia.
"Jak użyjesz dobrego kodeka to masz 1 min 2 mb i jakość bardzo dobra -.^" daj mi nazwe tego kodeka, bo WMV raczej tym kodekiem nie jest. Mam VirtualDub, wiec moge do dowolnego kodeka kompresowac film, podaj nazwe kodeka, bo jak rozumiem film bedzie w rozdzialce 640x480 albo i wiekszej, i zapisany do jakosci ~265kb/s (2 MB/min). WMV to format-kodek w jednym chyba.
Jak dla mnie 10MB/min w WMV z rozdzialka 640x480 to niska jakosc (po zapisaniu NIEkompresowanego wczesniej .avi do WMV). Moze ty masz inne wymagania co do jakosci.