Jeżeli karta lub inne podzespoły będą nadal się grzały niemiłosiernie to kup sobie lepsze wiatraczki i radiatory do lepszego chłodzenia-proste.Dziwne ale te starsze karty jednak miały stabilniejszy system chłodzenia-moja geforce 4 mx 440;p ma tylko radiator-grzeje się ale nie ma problemów.Dodatkowo pentium strasznie się grzeje zwłaszcza procesor z serii intel 4 bo nie wiem jak jest z extreeme i dual core ale chyba to poprawili.Pamiętaj-najpierw sprawdź ustawienia tibii graficzne-zmniejsz klatki na sekundę,ewentualnie zmień na directx5 albo opengl,potem sprawdź biosa jak to nie pomoże wciskając podczas uruchamiania się kompa przycisk "delete" ;p i tam prawdopodobnie będzirsz miał temperaturę podaną-dla procesora pentium 4 jak przekracza 70 stopni to nie jest już zbyt dobrze;p Co do karty grafiki nie pamiętam ile stopni ma być a co do ramu to tak z 50 chyba max czy 60 też nie pamiętam.Ja mam procek w temperaturze od 50-60 i o dziwo chodzi mi już tak kilka lat;p To był 1 procesor pentium 4 1,7ghz jak kupowałem;p
|