Zobacz pojedynczy post
stary 29-05-2007, 20:38   #567
Crystal
Użytkownik Forum

Crystal's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2006

Crystal ma numer GG 5319497
Domyślny

Mozecie sie obrazić, ale powiem wam, ze macie strasznie ograniczone podejście do sprawy Wszyscy oceniacie profesje pod kątem "siedzenia i na*******ania kto bedzie lepszy/mocniejszy/bogatszy", ludzie a gdzie przygoda? gdzie klimat gry? Ja gram knightem i mnie to nie nudzi... Nie uważam sie za gorszego. Skoro tak jedziecie po knighcie to podam wam pare przykładów, że wcale nie jest zły:

1. Mówicie, że expienie jest nudne? Jeżeli wy po każdym zerku/dragu/guardzie patrzycie na swój exp jak rośnie i sprawdzacie na tibia.com czy juz jesteście w top to jest nudne -.- Ja expiac na dragach traktuje to jako hunta, nie myśle sobie o ja pierdole nastepne 700 expu ale jestem gość, ale bede miał staty na erigu! Ja sobie myśle "bedzie shield czy nie?", "fuck nie ma ale ubije nastepnego i napewno bedzie" - i tak zlatuje 2-3h, kasa leci, exp leci, shieldy i woi czasem też

2. Mówicie, że sorc bierze hydry itp solo... A jakbys brał je solo knightem z taką samą łatwoscią to nie czuł bys sie jak na ots? Załoze sie ze po kilku dniach i uzbieranym bp medusa shieldów by ci sie juz znudziło.

3. Co do potworów: a kto powiedział ze knight nie może sobie huntować necro lub hero? Ja na necro siedzialem od 80 levelu i szedł mi średnio 1 uh na 1 necro, to jest 175 gp czyli tyle co 3 manasy dające mniej wiecej tyle many ile ms/ed zużywa na visa + leczenie zabijając takiego necro... Teraz odpowiedz sobie na pytanie czy knightem tam waste? Jeśli nawet to niewiele wieksze niz u ms/ed a komfort o wiele wiekszy bo ani nie musisz sie ustawiać, ani w niego celować, ani pilnować zeby ci nie uleciało to nedzne 400 hp, ani pić manasów non stop.
Na hero knightem możesz siedzieć elegancko z dsami około 120 levelu (nie pamietam dokladnie na którym levelu jest wystarczająco dużo many) z taką róznicą ze na kicku nie padniesz (chyba ze czekasz do red zeby sie uhnąc) czego nie powiem o 60 msie który sie jara, ze szybciej na hero siedzi od knighta :S

4. Pvp - 100 ek bijący swordem (skill około 90) może połozyć 50 msa na combo, wiem z własnego doświadczenia....Btw. jak juz ktoś pisał rola knighta nie polega na zadawaniu super mocnych ciosów bo od tego jest sorc, ty byś chciał knightem bić po 100000, expic 100000k/h itp., a gdzie jakis klimat? gdzie wspólpraca? gdzie umiejetność planowania trapów itp?

Generalnie przez ostatni rok zauważyłem, że ms i ed to w wiekszości dzieci, które nie potrafią szybko i logicznie myśleć, planować, współpracowac, rozmawiac po angielsku z obcokrajowcami (po polsku z polakami też nie :S ) i tylko psują frajde z gry innym tym, że w biją w 3 miesiace 150 msa i kozaczą...Pomimo, że knight z takim samym lub wyższym levelem i skillami jak ja może mi solo niewiele zrobić to mam do niego wiekszy respekt niż do 150 msa bo wiem ile pracy włożył w tą postać i wiem, że zna sie na tym co robi (nie mówie tutaj o pajacach expiących na botach na botlandzie czyt. liberty bay i nie umiejących niczego zrobić).
Prawda taka, że dobry gracz bedzie dobrze grał każdą postacią a pajac który tylko liczy na to byle szybciej, byle silniej, byle kasa, byle ranking, a nie frajda z gry, to bedzie wiecznie na coś narzekał bo zawsze mu bedzie mało...