Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bigzone
z palkiem nc nie powinno byc zmieniane bo moze uzywac sd
|
No jasne, i ten fakt przesądza, że paladyn jest najlepszy. Wychodzisz palkiem z Rooka, kupujesz 10 plecaków sd i klepiesz level na demonach...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bigzone
ludzie ludzie ocknijcie sie jakiej profesji jest najwiecej? odp knightow jest najwiecej na servach czemu??
|
Na nowych serwerach najwięcej jest sorców, w drugiej kolejności są druidzi, potem rycerze, a o paladynach słuch zaginął...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dartra111
Cipsoft powinien dodać knightowi co lvl 30 życia i 5 many, bo drut/sorc ma co lvl 5 życia i 30 many troche nie fer, nie uważacie...?
|
Wówczas rycerz stałby się już całkowicie niezniszczalny (oprócz sytuacji, w których obrywa więcej niż jest w stanie uleczyć), ale jego ogólnej sytuacji praktycznie by to nie zmieniło (oprócz możliwości blokowania silniejszych potworów na niższym levelu).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil'Sniper
K.... Myślicie,że sorcem tak szybko sie wbija mlvl ??!!
|
"Szybko" to oczywiście pojęcie względne, ale jakby porównać ze skillami u rycerza czy paladyna, także pod kątem korzyści jakie przynosi zwiększenie skilla/magic levelu, to nawet bardzo szybko.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil'Sniper
Tez trzeba sie nameczyc.A pallek to juz calkiem zalamka ... jak ktos gra na no-pvp to jak dobijesz 60 dista to jestes niezly!!!W dodatku nie mozna w sklepie kupic kamieni a speary... szkoda gadac
|
A po co kupować kamienie czy włócznie? Bijesz trolle do 40-50 distance fighting, a potem prujesz z łuku do wszystkiego, co się rusza.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czuk85
Poszukali byście i poczytali wywiady z niektórymi członkami CIPSoft.
|
Gdzie można je znaleźć? (wiem, leniwy jestem

)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czuk85
Knight'owi i Paldin'owi zostanie najprawdopodobniej:
a) zwiększony rate (częstotliowść) trafiania, a zatem częsciej uderzenia zbliżone do maximum
b) zwiększony rate uderzeń, uderzenia z broni z częstotliwością ataków typu Exori Vis (2 w ciągu sekundy)
|
Z Exori Vis można uderzać raz na sekundę.
Jakoś wydaje mi się to zbyt radykalną zmianą. Oznaczałoby to dwukrotne zwiększenie szybkości ataku (z tego co wiem, można uderzać co dwie sekundy), a więc (zwłaszcza wobec punktu a) ogromne zwiększenie siły uderzenia postaci "fizycznych".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Problemem nie jest koszt visa, tylko bardzo radykalne zmiany w gospodarce mana ( szybsza regeneracja, tanie manasy itp ), stwarzajace imbalans ktorego prawdopodobnie nie da sie juz naprawic.
|
Jak to nie da się? Zawsze się da. Choćby diametralnie przebudowując całą grę, ale da się...
Co do tematu:
Zabieranie magom i druidom raczej jest tutaj niepotrzebne. Najprostsze rozwiązania są często najlepsze - aby wyrównać siłę profesji wystarczy więc zwiększyć średnie obrażenia zadawane bronią do rozsądnego poziomu. No i usunąć tę idiotyczną opcję z czekaniem 10 sekund, żeby przesunąć ciało zabitego potworka - tak żeby paladyni mogli sobie też włóczniami trochę porzucać.
PS.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kllemens
doszly mnie sluchy, ze przez to zbalansowanie sorc i drut maja byc gorsi niz teraz
|
A mnie doszły słuchy, że w 2012 ma być koniec świata...