Zobacz pojedynczy post
stary 01-06-2007, 09:59   #18
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Okay, mu turn's now.

Podczas expa, załóżmy 2h, te 120 min to nie jest 120 min ciągłego strzelania w potwora. Należy od tego odliczyć czekanie na respa, dojście do spawny pomiędzy kolejnymi potworami, czas potrzebny na zebranie loota... Podejrzewam że szumnie mówiąc o 120 min expa, ciągłego strzelania było tam ok. 100 min, jeśli nie mniej. A biorąc pod uwage to ze nie jesteśmy sami na respie..... znów czas faktycznego trenowania dista spada. (up. wcale nie non stpo ;P)

Zupełnie inaczej ma się sprawa ze 120 min treningu, gdzie mogą być jedynie małe przerwy na zlurowanie następnego moba treningowego (znacznie rzadziej niż nowy mob do zabicia podczas expa).

Anyway, doszedłem do wniosku ze broni miotane mają nieco inną mechanikę zadawania obrażeń, podobną bardziej do broni meele niż do broni strzelających. Wydaje mi się, że kosztem wyższego max hita, większa część hitów będzie missed albo na armor. Po prostu wygląda na to, że np. gwiazdki albo small stones mają mniejszą zdolność przebicia, tudzież ignorowania armora monstera (bo z tym, że kusza ignoruje w pewnym stopniu armor potwora każdy się zgodzi- dlatego na hero czy bk są możliwe hity 150+, 160+ a nawet 170+ przy wyższym diście. Ciekawe czy knight np. z 95 axe i SCA potrafiłby tego dokonać). Wychodzi na to, że strzelając strzałami częstsze będą bloodhity (liczone jako 2 jednostki pkt) niż rzucając small stonesami (kiedy to nieco więcej będzie missów i sparków, liczonych za 1 pkt).

Cóz, moim zdaniem, po uwzględnieniu obu tych kwestii, wychodzi na to, że skillowanie jest równe wbijaniu skilla podczas expienia lub minimalnie lepsze. Ale zostały jeszcze 3 czynniki, czyli zdobywane doświadczenie podczas expienia i szansa na zarobienie jakichś tam gp oraz wzrost skilla shielding podczas skillowania.

Ogólnie mówiąc, moim zdaniem wbijanie skilla podczas expienia, chociaż niekoniecznie szybsze niż podczas skillowania jest jednak lepsze. Przecież 3 lvle dadzą więcej niż 3 disty. Jeśli jednak np. musisz sie uczyć, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w tym czasie ustawić się na skillowanie gdzieś tam z kamykami i co chwile zaglądać co sie dzieje Złoty środek jak zwykle najlepszy.

Pzdr

Mam nadzieje ze te moje wywody choć trochę sie przydadzą
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem