Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aladar
Zauważyłem ową ciekawostkę...
Walcząc z cyklopami rycerzem, racja... dobrze jest je brać na solo... inna sprawa jak z nimi walczyć... nie chcę mówić o broni bo zostało to już opisane
Otóż! Rycerz walcząc z cyklopem czy to z tarczą czy bez powinien starać się zablokować cyklopa w ciasnym korytarzu. Najlepiej jest je blokować przy wyjściach z tuneli, bo mamy wtedy otwartą drogę ucieczki. Jasne jest chyba że nie warto blokować drogi cyklopowi żadnymi pudłami, skrzyniami czy czymkolwiek innym bo zostaną przestawione ew. zniszczone (oczywiście dobrze jest się upewnić że nie ma do rycerza dojścia z innej strony).
Dlaczego o tym piszę? Proste  cylkop ma problemy z trafieniem w przeciwnika  co nie znaczy że może uszczknąć graczowi parę HP. Na otwartej przestrzeni cyklopa nie da się niczym zablokować i obrażenia które zadaje są automatycznie większe.
Pozdro!!!
|
Kiedys poszlem drutem na cyklopy i ponoc sie expi na nim na 9 lvl a podeszlem do niego i mnie dednol na otwartej przeszczeni 57-89 takie wysokie ataki bo druidom ani sorcom nie radze podchodzic na 9 lvl od 13 lub 19 mozna isc jesli masz lepsze ruszdzki Np... sorc i drut na dystans, pall moze troche dac mu sie dotknac i uciekac i walic (lepiej zeby skrecal w bok bo jak mowilismy cyklop atakuje na <V^> i wlasnie dlatego jak mnie ma cyclop walnac to juz ok skrecam w bok ale jak skrecac w bok jak jest on blisko ciebie moze cie zdzielic jak idziesz i z boku... najlepiej robic z nim kulko a jak sie droga konczy to uciekac < > a jak weszles do tunelu (DED) ;/ knight nie ma z nim problemow o ile ma dobre skille jak nie to tez ma ded.
(To nie trolling)