Zobacz pojedynczy post
stary 16-10-2004, 23:14   #68
Brave
Użytkownik Forum

Brave's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa

Brave ma numer GG 1472401
Domyślny

Witam! Pozwolę sobie odświeżyć temat .

Chciałbym zapytać się tutaj o miejsca do expienia, a nie konkretnie o potwory. Postanowiłem spróbować wybrać najbardziej opłacalne miejsce do expienie.
Na początek ja:
23 lvl, 9 mlvl, 60/46. I pytanie: w której kopalni krasnoludów najbardziej optymalnie będzie chodzić na Dwarf Guardy, tak, żeby było w miarę bezpiecznie ale zarazem zdobywało się dużo EXP? Moglibyście napisać do jakiej kopalni iść na jakim lvlu/skillach?

Żadko wspomina się o Elf Village koło Venore. Czy jest tam bezpiecznie? Na jakim lvlu i skillach tam iść. Jak szybko zdobywa się tam doświadczenie i ew. loot?

Teraz takie pytanie: Które z tych miejsc najbardziej nadają się do expienia i dlaczego (chodzi mi o lvle tak 25-35):

- Dwarf Mines.
- Hell Gate.
- Plains of Havoc.
- Ghostland.
- Amazon Camp.
- Inne proponowane?

Najlepiej oczywiście, żeby były to miejsca gdzie można używać strzał zamiast bełtów, ale jak się nie da to nie, siła wyższa .
Moim zdaniem najbardziej się liczy czas respawnu/zaludnienie/mnożność potworów. Mój kolega EXPi na Larvach (40 exp) ale jest ich tam tak dużo, że zdobywa "przy dobrych wiatrach" jak to n3mi ujął około 10k na godzinę. Czasem więcej.
Amazon Camp chyba wysuwa się w tył, ponieważ często jest tam dużo ludzi, są tylko pojedyncze/podwójne (przy maksymalnym szczęściu trafi się czasem na potrójne) spawny Valkirii, jedyna duża zaleta to duże spawny Amazonek.

Mam nadzieję, że odpowiedzi na te pytania stworzą jakiś alternatywny mini poradnik, który komuś pomoże, tak więc proszę o dokładne/szczegółowe odpowiedzi (np. występowanie potworów na poszczególnych poziomach danego EXPowiska, info na temat czy brać strzały czy spiry itp.). Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

...Growing darkness, taking down
I was me but now he's gone...

Ostatnio edytowany przez Brave - 16-10-2004 o 23:19.
Brave jest offline