Jak zwykle zgadzam sie tylko z Vil'em. Nie dlatego, że jest on modkiem tylko dlatego, że jest doświadczonym graczem.
Jeśli chcesz głównie blokować to skille grają bardzo drugorzędną role...
Swoim obecnie 53ek ze skillami 72/68 blokowałem wszystkie potwory w tibii z wyjątkiem bossów. Jakoś nie sprawiało mi to trudności. Kwestia dobrego shootera (w moim wypadku zawsze byl to best friend 80-100ms). We dwóch biliśmy demony, wrl-e, behe i nie był to problem.
Po drugie expienie. Może niektórzy uznają to za żart ale od 52lev (do 55, potem dead od best gildi na servie) expiłem ...uwaga na of. Wystarczy znać teren a bije się praktycznie same zerki i jednego lidera

Profitu nie ma ale exp szybki a za uhy/mf sie zwraca.
Ja na Twoim miejscu nie skillował bym więcej, tylko kupował pacca, expił i bawił się. Jak już jesteśmy przy zabawie to inni gracze z serva na którym grałem dziwili się, że mam słabe eq - k set, w helmet, v shield, f axe, p ammy. A ja poprostu całą zarobioną kase przeznaczałem na zabawe na demcach czy behe

)
Wszystkim radze w taki sposób grać w tibie, bo nie ważne jest jakie będziecie mieli eq, ważne, że się zabawicie, bo w tym celu została stworzona ta gra
Yours Bykunn