Zobacz pojedynczy post
stary 17-10-2004, 16:39   #3
Meteora
Guest

Domyślny Doceni? A może oceni?

Ja najpierw ocenię. A więc:

1. Osoby
pk - player killer - morderca graczy. Rozpoznaje się go po czerwonej czaszce nad głową. ( a czy gracz z białą czaszką to czasami nie jest też pk?)

2. Przedmioty
tarcze: ( No tu jest ciekawie)
a) d s/shield - dwarfen shield - tarcza krasnoludzka, dobra na początek, jest bardzo tania (26 def)
b) d s/shield - dragon shield - smocza tarcza, całkiem przyzwoita, lecz nie zbyt dobra
( 31 def)
c) g s/shield - guardian shield - tarcza strażnika, po wiśniacku mówiąc: taka se...
(30def)
d) beho s/shield - beholder shield - tarcza beholdera, tania, czerowna, coż jeszcze...dobra do 15 poziomu
(28 def)
e) c s/shield - crown shield - królewska bądź jak kto woli koronna tarcza, fajniusia... polecam
(32 def)
f) t s/shield - tower shield - tarcza wieży, obrona taka jak crown shield, lecz nieco cieższa
(32 def)

* def- defence- obrona ( dodane przeze mnie )

Powiem tylko, że ludzie do 15lvlu z dwarwen shield biegają i wystarcza( skąd kasa na tarcze lepsza od beho na 15lvlu + reszta uzbrojenia? ) . Resztę pozostawię bez komentarza – domyślcie się sami o co mi chodzi.

Bronie:
a)miecze
fs - fire sword - miecz ognisty, całkiem dobry scyzoryk( aha scyzoryk, boję się zapytać czym jest dla Ciebie Spike Sword ( często używany przez głównie l lvle i w miare dobrze ocieniany miecz. Scyzoryk za ok. 15k ( Isara), ok. 25k (Titania)- Twoje światy jak napisałeś...
b)c)d)- nie wypowiadam się ( nie mam z nimi do czynienia)

3.Potwory:
ww - wild warior - dziki wojownik, niezbyt mocny, szary ludek( 8 a może i 9 lvl średnie skile, jeszcze bez uhów – a) ginie, b) ucieka

4. Wyrażenia, zwroty, słowa:
voc - vocation - zawód, czyli kim jestes ( lub profesja)
eq - equipment (nie wiem czy dobrze napisałem) - rzeczy które masz na sobie, mówi sie na to też staf ( lub po prostu sprzęt, chyba dobrze napisałeś)
plz - pleace - "prosze" ... nie pisz nigdy plx bo to noobowskie( nie pleace ale please)

5. A TERAZ BARDZO WAŻNE! DWA SŁOWA, KTÓRE OPISZE PONIŻEJ NIE SĄ SKRÓTAMI, ALE MAM NADZIEJE, ŻE NAUCZYCIE SIĘ ICH RAZ NA ZAWSZE:

noob-„... Co prawda niekiedy każdy może być chwile słabości i stać się noobem,...”- sory ale co miało oznaczać:”... niekiedy każdy może być chwile słabości...” ?

Wiem, że obecnie masz 40lvl ale chyba nie sądzisz, że to co napisałeś będą czytali ludzie ok.35lvlu? Wydaje mi się, że oni są już trochę obeznani w tych rzeczach. Więc jeśli odbiorcami będą głównie l lvle to zastanów się co piszesz albo nie pisz wogóle.

Hmm.. a jeśli chodzi o docenienie- trochę się napisałeś, i mogę powiedzieć że część z tych rzeczy może się faktycznie przydać.
  Odpowiedz z Cytatem