Zobacz pojedynczy post
stary 08-06-2007, 22:01   #423
Sachiel
Użytkownik Forum

Sachiel's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Poziom: 94
Poziom mag.: 65
Domyślny

Update zapowiada się bardzo kontrowersyjnie.

W zasadzie nie wiemy zbyt wiele o nowym systemie zadawania obrażeń.
Wiemy, że dmg u postaci magicznych będzie zależał już tylko od poziomu magicznego oraz to, że co kilka lvli dostaniemy bonus dmg do ataków / czarów.
Zgodnie ze starym kalkulatorem każdy lvl podnosił 2 % ataku od obrażeń bazowych natomiast mlvl 3 %. Możliwe, że mlvl będzie rósł zdecydowanie szybciej porównywalnie do skilli postaci nie magicznych a po stracie dmga z lvla dostaniemy bonusowy 1 - 3 % za mlvl. ten update nie ma na celu nerfnięcie klas co buffnięcie ich ( knight palladyn ) i z balansowanie do poziomu ( druid sorc )
Spodziewał bym się raczej, że zmiany o których dziś się dowiedzieliśmy są daleko idące, jednak należy pamiętać, że do tego samego wyniku można dojść na wiele sposobów. Tak więc nowy update nie musi oznaczać odrazu nerfnięcia sorca i druida możliwe, że dostaną buffa owy bonusowy dmg nie musi być znikomy a jak już wspomniałem w info jest duży nacisk nałożony na to, że od teraz magic level jest najważniejszym czynnikiem decydującym o obrażeniach magicznych.

Co do kwestii palladyna jest to oczywisty ukłon w stronę implikacji Bota w Tibie. Na pewno pomysł z burstami jest dosyć niezręczny dla postaci magicznych.
Knight dobrze, że zostanie buffnięty jednak zapominamy o czymś w większości gier typu RPG/MMORPG istnieje zazwyczaj klasa nazywana tankerem jej zadaniem jest przyjmowanie na siebie obrażeń generowanie aggro ( tutaj exeta res ) i nie dopuszczenie potwora na resztę teamu. Oczywiście taka postać musi expić aby to robić musi zadawać obrażenia jednak nie spotkałem Tankera, któremu bliżej do umiejętności magicznych niż do umiejętności posługiwania się orężem.

Prawda jest taka, że wszystko wyjdzie w praniu.

Z kolei trochę przeraża mnie myśl 19:59 nick [45]: Looking for knight to pk team

Ostatnio edytowany przez Sachiel - 08-06-2007 o 22:07.
Sachiel jest offline