Moim zdaniem będzie lepiej. Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza. Zblokowanie Orsha przez 200+ kine nie jest dużym problemem, teraz będzie. Po prostu gracze typu MDW, EO, Tajfun, ba nawet 150+ nie mają w tej grze wyzwań, poza biciem 1000 miliona expa. Sorc był zawsze najmocniejszy w hitach, więc teraz jest równo. Oczywiście teraz każdy przerzuci się na kine. Tak jak było z sorcami. Jedna na 50 osób przewijających się przez depa Harmonii to kinght lub pal... Połowa w tym temacie mówi "JAK TO NAM SKUR***** UDUPILI SORCA NO KUR**!" bo visa zmniejszą. Na przykład expiłem sobie 50 MSem na tombie. Przychodzi jakiś 40 kina i zdaża się, że nie może w scaraba trafić, albo ma hity ~30, obrywając samemu. Ja podchodzę do scaraba 2 visy i dobitka z woi. Zazwyczaj nie stracę nawet hp... Przerzuciłem się akurat dziś na kinę, zanim dowiedziałem się o uptade(fala radości)

Nudne mi się zrobiło wciskanie F1 i czekanie, aż potwor padnie, starając się tylko aby trafić visem. Obniżenie siły visa, może trochę przybliży kine i sorca względem hitów, chociaż kina i tak nie trafia zawsze jak vis... Te nowe bronie powinny wystarczyć całkowicie. Więc moim zdaniem te zmiany na korzyść kiny wyrównaja prawie idealnie. Czy idealnie okaże się po uptade.