Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misiuuu
radzio~ & elysiaforever: hmm może wyjaśnie wam ten update na podstawie ciasteczek... knight i pall mają tylko 1 ciasteczko a sorc i drut mają aż 3 ciasteczka!!! więc co zrobić żeby było po równo?? wziąść 1 ciasteczko sorcom i drutom po czym dać je knightom i pallom, wtedy knightci i palle będą mieli 2 cisteczka jak i sorce i druty będą mieli po 2 ciasteczka
koniec bajeczki 
papa
|
1. A skąd to wziąłeś, że knighty i pale mieli 1 ciasteczko, a sorce i druty 3 ciasteczka?
2. Ja ci mogę powiedzieć tak: knighty, pale, sorce i druty mieli po 2 ciasteczka. Sorcom i drutom odebrali po 1 ciasteczko(zostało im po 1), po czym przyłączyli je knightom i palom(mieli wówczas po 3). A dlaczego tak myślę? Bo każda profesja jest nastawiona na coś innego. Wybierając knighta wybierasz spokojne życie(duuuuużo hp), lecz żmudną pracę. Wybierając sorca, lub druta jesteś nastawiony na szybki exp, lecz w obronie jest marnie(malutko hp), więc zawsze jesteś narażony na większe ryzyko. Pal gdzieś leży po środku(średni exp, średnie hp). I nie mów mi teraz pierdół, że sorcowie razem na lvl zdobywają 35 punktów(30 mana + 5 hp), a knighci 20(5 mana + 15 hp), więc sorce mają o wiele lepiej. Co ci da ta mana, gdy grupa pk na ciebie zapoluje, jak zjadą ci ją w 5 sec i zostaną ci marne hp(manas daje ok. 100 mana). A knight nabierze pełno uhów i może wytrzymać taki atak 100 razy dłużej(uh daje o wiele więcej hp, niż mana fluid many).
Dlatego uważam, że profesje są już dobrze zbalansowane. Każda jest nastawiona na inny styl grania i ty decydujesz, jaki styl ci najbardziej odpowiada.