Zobacz pojedynczy post
stary 10-06-2007, 22:10   #22
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
#eerion
bez urazy, ale nie rozumiesz że ten UPDATE dotyczy tylko i wyłącznie ATAKÓW?
A z tego co mi wiadomo leczenie bezpośrednio atakiem nie jest, z resztą na samej stronie jest napisane że nie obniżą heal'a. Sorry, ale to co napisałeś jest śmieszne, 150 EK musiałby chodzić z ED żeby go 2 MS nie rozwaliło? (według Ciebie EK będzie się uhał za trochę ponad 1/4 całkowiego HP, nie napisałeś tego ale obecnie ek uha się za 40% hp odjąć od tego zmianę którą przwidujesz daje 1/4 ).
Tak mnie zastanawia.
Co ty zakłądasz?
A może: Czy znasz wzór na siłę magiczną?
Otóż (ponieważ obecnie odbieram, że nie za bardzo rozumiesz zasady działania magii) siła magiczna zależy od lvlu i mlvlu.
Od twojej siły magicznej będzie zależało wszystko co ma wartość zmienną - leczenie spontaniczne (exura wszelkiej maści), leczenie runiczne (UH, IH), uderzenia spontaniczna (exori, exori vis i masa atakow), uderzenia runiczne (SD, HMM, GFB, itd.)

Zatem modyfikując zmienne w sile magicznej większą wagę nastawiając na Mlvl spada zarówno siłą ataku, jak i siła leczenia. U wszystkich klas.
W ten sposób Wszyscy będą leczyć słabiej, a najbardziej odczują to rycerze.
Oni będą mogli chodzić sami na hunt - ale będą mieli o wiele większy waste.
Oczywiście można założyć (z tym co powiedzieli), że siła magiczna zostanie rozłożona na siłę magiczną defensywną i siłę magiczną ofensywną.
Zwłaszcza, że powiedzieli, ze next update się oprze na sorcach i drutach i ich rozdzieli.
Ale, to by oznaczało olbrzymie zmiany w kodzie gry i prawdopodobnie wraz z tym update ujrzymy Tibię 8.0
Jednak obecnie nic nie wskazuje na nową tibię, więc trzymam się obecnych założeń.
Mam nadzieję, że przekonałem, jak nie to proszę o porządne kontrargumenty
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline