Zobacz pojedynczy post
stary 10-06-2007, 23:27   #834
Arnisan
Użytkownik Forum

Arnisan's Avatar

Data dołączenia: 02 01 2005

Domyślny

Zle mnie zrozumiales. Zalozmy, ze uzyles do tej podlogi kolor piaskowy, czy tam taki brazowo-zolty. To jest Twoj kolor podstawowy i wlasnie ten kolor powinienes przyciemniac i rozjasniac i to ciemny odcien wlasnie tego koloru powinien znajdowac sie miedzy panelami, przynajmniej w tym wypadku, bo nie zawsze sie do tego stosuje Co do photoshopa to ja w tym programie nie bawie sie pixelami, ktos Ci napisze niedlugo jak sie cieniuje ;p

nie moglem trafic na kolor ktorego Ty uzyles, ale podobny jest. Mam nadzieje, ze zrozumiesz co zle robiles. Tam masz tez pokazane, ze o wiele efektywnie wygladaja panele ulozone jak w drugim przypadku cwicz dalej, nawet na najglupszych rzeczach cwicz, wprawisz sie w cieniowanie. Lineart sam z siebie wyjdzie z czasem. Jesli zaczales bawic sie Paintem to nie rozgladaj sie za photoshopami, zeby sobie sprawe ulatwic ale jak kto woli.
powodzenia.

@down
na razie Ci mowilem co robic, zeby sie wprawic w efektywne uzywanie malej ilosci kolorow. Sama teksture drewna trudno uzyskac, ale musisz sam kombinowac co robic. Patrz na drewno i mniej wiecej staraj sie odwzorowac. Na razie tyle, zauwaz, ze tylko o glupich podlogach mowimy

Ostatnio edytowany przez Arnisan - 11-06-2007 o 23:05.
Arnisan jest offline   Odpowiedz z Cytatem