Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Derid
Jakoś nie oglądałem wcześniej wyścigów Formuły 1, ale wczoraj coś mnie tknęło żeby włączyć Tv, a tu taka przykra sytuacja... Wyglądało to naprawdę groźnie, a przyczyną była jak zwykle - oszczędność pieniędzy? Czekam na kolejne wyścigi, zaciekawił mnie ten sport 
|
Na pewno nie oszczędność, w F1 nie oszczędza się na bezpieczeństwie kierowców...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor
Z tego co wiem to zespoły przed każdymi zawodami doprowadzają bolidy do najwyższego możliwego stanu, bo mają prawie nieograniczony czas. Ale jeśli po którymś tam okrążeniu Kubica zacznie narzekać na skrzynię, to zespół pomiędzy tymi, nie wiem jak to nazwać, kolejnymi seriami okrążeń mają określoną liczbę minut, w których muszą zrobić to co najważniejsze. Nie da się zbudować bolidu od nowa w ciągu pół godziny. Chyba.
BTW Tak jest na rajdach formuły 3, więc chyba w 1 tak samo też jest ;p
Wniosek:
Jeśli Kubica narzeka na hamulce, silnik i skrzynię, to pewnie zrobią mu tylko skrzynię i silnik ;p Bo nie dadzą rady już hamulców.
|
W czasie rajdu nie ma możliwości dokonywania napraw w stylu hamulce, silnik itp itd... jedyne co jest się w stanie wymienić to dziób i opony... zresztą są rozmaite ograniczenia typu jeden silnik na 2 weekendy.
A co do przyczyny wypadku, jest już znana, rozregulowało się przednie skrzydło przu uderzeniu z wozem trulliego co po najechaniu na tarkę zaowocowało utratą przyczepności...
p.s.
Możemy być prawie pewni powrotu RObert na GP USA