Cytuj:
edit: poprostu zostanie podzielona magia na defensywną (leczenie itd..) i ofensywną (vis, ue, mort)
|
A o czym ja kurr.... mówie?
Cytuj:
Otóż:
Obecnie istnieje tylko jeden współczynnik siły magicznej.
Wyliczany jest z tego wzoru
(2*lvl+3*mlvl)%
Aby zadać obrażenia/uleczyć się mnożymy wynik przez wartość bazową siły czaru.
Tutaj zostanie roztrzęsiona opcja pierwsza: Nic się nie zmieni (to co ty mówicie)
Aby była taka prawda, zmieniający się stosunek siły magicznej do siły rzeczywistej ma działąć tlyko w magii ofensywnej, sprawia że w grę musi zostać wprowadzony nowy kod.
I tym sposobem magia dzieli się na ofensywną (w którym jest używany wzór (1*lvl + 4*mlvl)% ) i defensywną (w którym jest używany obecny, stary wzór (2*lvl+3*mlvl)%). Cały kod magii zostaje podzielone na dwie podgrupy. Nie będę się rozpisywał jak to jest kijowo trudne i jak wielkich zmian potrzebuje - według tej opcji - leczenie się, faktycznie, w ogóle nie zmieni. Jak mówicie.
|
I wiadomość z pierwszego postu
Cytuj:
Ło Jezusicku ^^
No aż musiałem to powiedzieć.
W kolejnym Update główna uwaga będzie poświecona Sorcom i Druidom. Tak więc to dla nich będzie przyszły (ten po tym) update. Powstanie różnica w sile pomiędzy druidem i magiem. Nie liczę, że druid stanie się silniejszy od maga.
Jak dla mnie powstaną 2 osobne wskaźniki - magia lecząca (wspierająca) i magia ofensywna. I będzie ciekawie, bo te profesje będą się bardziej różnić, będą miały osobną rolę.
|
Poza tym - gram w tą grę już ponad 4 lata.
Śledziłem sporo zmian - jak to potwory zaczęły się przerzucać, jak to zabijały słabsze potwory by do ciebie dojść.
Zmiany na rózdżki widział już każdy (chyba).
Teraz ma dojść do kolejnej zmiany - jeśli rzeczywiście dojdzie do podziału magii na defensywną i ofensywną będzie ciekawie.
Wiesz dlaczego?
Bo ten twój pitolony "brak zmian" jest dla wielu graczy najważniejszą zmianą tego update.
Ciemu?
Ponieważ właśnie zaczyna sie spełniać to czego pragnęli druidzi od kilkunastu lat - Rozróżnienia druida od sorca. Porządnego rozróżnienia.
Poza tym jak powiedział jeden tutor
"Tak naprawdę nie znamy wszystkich zmian. CIPsoft wciąż nad tym pracuje. Kto wie czym nas jeszcze zaskoczą?"