ja jako paladyn zajmę się mówieniem o mojej profesji:
Power bolty kontra SD
Powiedziałem że dostępność power boltów wzrośnie. Powinny one zastąpić używanie runów SD przez paladynów. Spowodowało to pytania czy będą zadawały one takie same obrażenia. Odpowiedz brzmi: oczywiście że nie. Oto powody:
- power bolty mogą zostać wystrzelone podczas leczenia, SD nie,
- power bolty będą znacznie tańsze niż SD,
- power bolty ważą mniej niż SD, więc możesz zabrać ich więcej.
Rozważyliśmy wiele zagadnień, także te nie wymienione tutaj. Jesteśmy w trakcie kalkulacji wartości obrażeń, ale nie macie się czym martwić, bierzemy pod uwagę każdą możliwą ewentualność.
Znacznie tzn. ile? Będzie je szło kupić w sklepie za 100 gp?
O runach SD i power boltach.
Ciągle testujemy to zagadnienie. Powiedziałem wcześniej, że power bolty miały zastąpić paladynom runy SD. Nie możemy jednak aż tak bardzo powiększyć obrażeń zadawanych tymi bełtami, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić nową broń. Paladyni powinny zgadnąć, co to będzie i jaką siłą będzie dysponowało (proca? strzelba?/tłumacz).
Ok, zgaduje. Artyleria, armata?

Cieszy mnie, że będzie nowa broń
Dostępność nowych przedmiotów będzie różna. Niektóre z nich będą do kupienia w sklepie, inne będą rzadkim lootem, jeszcze inne zwykłym lootem. Niektóre rodzaje amunicji będzie można wytworzyć, inne nie.
Jestem ciekawy z czego będzie wypadała nowa amunicja. Mam nadzieję, że nie dodają jakichś boltów po 100gp, bo to będzie komedia i kupowac ją będa nieliczni...