Ja może powiem tak w chwili obecnej uczęszczam do Technikum Gastronomicznego - Kucharz , wybrałem je , ponieważ jestem leniem , któremu uczyć się niechce , nie myślcie , że w Technikum możecie iść na łatwizne ; ) i zdać sobie , bo myślałem , że tu niższy poziom . Dla mnie jest to idealna szkoła po której będe miał jakiś zawód , oczywiście mature zamierzam zdać co daje mi kolejny plus , potem tylko wyszkolić jakiś język np . angielski , który jest moja mocną stroną : ) i fucha za granicą czeka , a także duuuża kasa . Technikum polecam osobom , którym nie za bardzo chce się uczyć , a tym z b.wysoką średnia w gimnazjum radze wybrać dobre LO , oczywiście kierunek w technikum kucharz

. Jedynym minusem jest to , że technikum jest 4-letnie + matura + egzamin zawodowy , więc nie jest tak łatwo i czeka was więcej naukii i jeszcze jedno nie porównujcie LO do Technikum i nie mówicie , że to gorsze , tu łatwiej obie szkoły kończą sie maturą jednakową dla wszystkich , a technika jeszcze egzaminek zawodowy : )