Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2007, 17:56   #215
Hieyan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Usunięty
Domyślny

Ukryty tekst:

Co to za problem wpisać "Parity check / Memory parity error" w Google?
http://support.microsoft.com/?id=315223

Cytuj:
Mam problem z komputerem i to powazny.
Otoz kiedys mojemu kuzynowi zaczal sie wylaczac komputer co ok. 10 min. Pozniej, zeby zaczal dzialac 'normalnie' musial odczekac kolejne 10min zeby sie go dalo uruchomic. Jezeli nie czekal tych 10min, to po wlaczeniu komoutera wlaczal sie ekran z mozliwoscia wybboru trybu awaryjnego, ale gdy wybiore cokolwiek komputer sie resetowal i zaczynalo sie od nowa. Pomyslalem, ze to moze blad RAM. Wzialem wiec kompa do siebie do domu, zmienilem RAM na moj i tez nie dzialal, pomyslalem ze to moze karta graficzna, wymienilem ja, ale tez nie dzialala. Pozniej pomyslalem ze to moze dysk twardy, odpialem kabelki i to samo. I tu sie wlasnie pojawia sie moj problem. Po ponownym podlaczeniu dysku, komputer jak gdyby go nie widzi, bo windows sie nie chce uruchomic, pojawia mi sie ekran gdzie pisze mi ze nie znaleziono dyskietki/plyty do bootowania. No i to jest wlasnie ten problem.
W BIOSIE odczytalem temp. to ona rosnie do 70 stopni C.
Temperatura czego? Wejdź do BIOSu i sprawdź, czy tam widoczny jest dysk. Jeżeli nie - zainstaluj go. A może po prostu coś zwarłeś i uszkodziłeś?

Ostatnio edytowany przez Hieyan - 14-06-2007 o 18:03.
Hieyan jest offline   Odpowiedz z Cytatem