Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uszatek_Jacek
W koncu banda sharerow msow co robia 100msa w 1-2 miecha odejdzie w zapomnienie( typu tetro itp ;p) a nooby 60 + ms nie beda kozaczyli jacy sa silni  Przed tibia 7.5 zeby wybic sie z lvlem magiem/druidem trzeba bylo umiec grac a nie teraz banda noobow pojdzie na hydry wbije 100 i jeszce ma 1 kk kasy -.-. Przyklad mojego 70 msa 1 miech w tym z 1 tydz na hydrach i za free 300 k eh. Malo to razy 100 ek padl od 20 + lvl msow ktorzy summonowali monstery ? W koncu to sie skonczy ;>
Pozdrawiam wszystkich " normalnych ".
|
Haha i tu sie moj drogi mylisz. Po upie sile takiego 20 lvl noba ktory cale zycie na bocie runki robil, bedzie porownywalna z sila znacznie wyzszego lvl. Jesli tylko jego mlvl bedzie dosc wysoki. Malo to na starych swiatach jest drutow z farm Uh? kolesie po 25-30 lvl z mlvl 40+. Po tym upie taki koles bedzie lupal z sd niewiele mniej niz 100lvl sorc. Jakw iec latwo policzyc 5 takich nobow zdejmie cie z combo SD zanim zdazysz wogole sie zorientujesz. Mage boms i nobs trapy beda duzo skuteczniejsze niz kiedys.
Sam gram drutem i po tym co na tes widzialem to magiczne dostana mocno po dupie, a hlvl to juz wogole, zal.pl.
Pamietam czasy kiedy wandow nie bylo i sie na byle dll ekipami chodzilo. Obecny up jeszcze bardziej od tych czasow odbiega, bo sprawia ze wspolne hunty to juz historia. Teraz kina solo demce leje, po co mu shooter? Nie bedzie sie musial dzielic lotem. All dla niego kasa loot i exp. Po upie kina bedzie mogl spokojnie solo na hydrach expic.
Gadacie ze sie liczy sredni dmg, na t-serwie przy mnie kumpel na ank d lair w 15 minut zrobil 47k expa - kina 137 lvl. I sredni dmg nie odbiegal od tego co robi sorc czy drut po upie z visa.
czary kina nie sa wcale slabe, exori gran robi z anni weaponem praktycznie tyle co stare exori - tyle ze taki 200+ bedzie mogl tego 2x uzyc.
Hity z p bolt czy assasin starsow nie skomentuje - ciekawe tylko ile beda robic z infernali - skoro sa najsilniejsza amunicja.
Podumowujac - up ma sie nijak do balansacji profesji. Bardziej mi to wyglada na zamiane tego co bylo po ostatnich upach. Magiczne hlvl maja przej... . Coz smuci mnie ten up bo nie widze sensu rozwijania mojego druta gdyz roznica w sile pomiedzy 90/63 ed a sorcem 160/70 jest praktycznie zadna. Przyrost dmg od mlvl nie daje az tak duzej roznicy w hitach, a przyrost lvl symboliczny.
Pozostaje tylko czekac na kolejnego upa.
A co do pvp - to zmieni sie to o 180 stopni do tego co jest teraz. Przy tak duzej redukcji dmg z czarow magicznych postaci, ubicie 200l kina bedzie graniczylo z cudem, chyba ze na silne combo z duzej ilosci ludzi - party boty roox.
Po upie 2 kina z dobrymi skilami i bronia bez zadnego klopotu beda wstanie zabic sorca czy druta, nawet z duzo wyzszym lvl.
Ave.