Zobacz pojedynczy post
stary 17-06-2007, 01:11   #1201
Rinnaroc
Użytkownik Forum

Rinnaroc's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2005

Stan: Na emeryturze
Rinnaroc ma numer GG 4143112
Domyślny

Tak sobie czytam tego newsa... i chyba po 2 latach przerwy wróce do tibi z uśmiechem na twarzy Czekałem na taki update od daaawna, wreszcie tibia bedzie normalnym klimatycznym RPG. Chodzi mi tu głównie o wymagania levelowe dla broni, bo wg mnie to jest nienormalne, że 8 lvl może nosić w ręce najpotężniejszą broń w grze(gorzej niż wpisanie kodów). To samo powinni zastosować dla zbroi, np. Plate armor req. 15 lvl, gra stałaby się o wiele ciekawsza. 60 nowych broni - to jest chyba najlepsze Tibia pod względem broni jest obecnie bardzo biedna. Grając w inne mmorpg'i można zauważyć, że broń zmienia się przynajmniej 30 razy, a nie tak jak w tibi - fire sword, bright sword, giant sword, magic sword - po prostu zajebiście ciekawie. Wciąż nie podoba mi się fakt, że obrażenia będą zależały tylko od skilla. To jest bezsensu, że 50 lvl może walić tak samo jak 300 lvl - pod warunkiem, że mają takiego samego skilla. IMO taki Eternal Oblivion powinien walić po 2000-3000 z lepszej broni. Gdy ktoś gra w gre ok. 3 lata to chyba musi być widoczna różnica pomiędzy nim a low lvlem. Inna rzecz jaką powinni zmienić to taka, że rycerze nie powinni móc używać żadnych run, przecież to jest rycerz a nie mag, wogóle po co mu magic level. Do leczenia się niech używa różnego rodzaju potionów czy pigułek, ale żeby walił z hmm ? Żenada. Zróżnicowanie pomiędzy magiem a druidem wynosi nie więcej niż 10%... Druid powinien mieć dodane przynajmniej 10 nowych rodzajów użytecznych run czy czarów spontanicznych typu usunięcie burn'a, poisonu, różne buffy np. +do arma na 1 min. albo +20% speed increase, w końcu to jest profesja która ma wspomagać drużynę... Pewnie wielu z was skrytykuje tego posta, ale w dupie was mam, takie jest moje zdanie. Jakby Cipsoft zmienił jeszcze pare rzeczy to na 100% bym wrócił do tej póki co niedorobionej gry

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.