Wyrównanie-weżmy to na logikę.Po co tyle nerwów?
Witam.
Czytając wiele postów z najnowszym uptade'm ,a szczególnie o wyrównaniu profesji ,myślałem ,że padnę.Widząc te wszystkie posty obrażonych sorców i drutów doszedłem do wniosku ,że większość to dzieci z IQ około 20?Dobra ,ale nie oto mi chodzi.Przejdźmy do setna.
Jak widać wyrównanie profesji oburzyło wiele posiadaczy profesji magicznych-druid i sorcerer.Ich oburzeniem był to ,że u paladynów i knightów zwiększono DMG ,a u "czarodzieji" zmniejszono.Niestety większość patrzy tylko na te hity 300+ ,lub paladyna 800+ ,ale czy nie pomyśleliście co zabrano mistrzom oręża i jakie czynniki będą wpływać na inne obrażenia-nie tylko wręcz?
Po pierwsze ogłoszono ,że teraz DMG z run będzie liczyć się przede wszystkim od Magic Levelu.Czyli na to wychodzi ,że paladyni i knight'owie będą musieli być niezależni od swojego oręża-nie tak jak wcześniej ,że od run i oręża.Przykładowo dajmy ,że knight walił z explosion 100+ teraz walnie np.50?Więc zwiększenie paladynowi i knightowi DMG musiało nastąpić.Należy dodać ,że Paladyn mógł osiągnąć spore hity z SD ,lecz teraz jest już to niemożliwe.Za to otrzymał nową broń z 65ataku.Zwanymi Assasian Stars(czy jakoś tak).No i także dodanie tych gwiazdeczek wywołało spore oburzenie "Co?600 hity palka?Ale debile z tych CIPów".Po co te oburzenie?Wytłumaczmy to sobie.Jedna sztuka takiej gwiazdeczki kosztuje ,aż 500 gp ,więc nie sądzę ,aby ta broń stała się domyślnym orężem paladynów.W dodatku jeżeli nie trafimy w danego potwora ,lub gracza to gwiazdka zniknie.Czyli co nachodzi na myśl?Palkowi nawet zaszkodzono dając mu te gwiazdki ,ponieważ SD jest o połowę tańszy i masz 100% ,że trafisz.Następnym utrudnieniem dla Knighta zostało dodanie wymaganego LVL do broni.Niestety mało kto zwrócił na to uwagę.Teraz już 10+ lvl nie będzie biegał z bright swordem.Tylko będzie mógł z niego korzystnie korzystać od 30 lvl.Pamiętajmy ,że jest to kolejne utrudnienie ,ponieważ knight nie będzie mógł już tak szybko expić na niskich lvl-ach.Następnym mylnym oburzeniem było sugerowanie się screenami ,gdzie dana osoba zadała Hita np 300+.Trzeba pamiętać ,że taki hit co chwile nie wchodzi.Struktura ataków knighta i paladyna wygląda mniej więcej tak:
120
40
Puff
301
109
3
itd.
Po co te kolejne oburzenie?
Następnym absurdem ,który zapomniałem dodać(thx za przypomnienie Kojotes) jest stwierdzenie użytkowników ,że Knight bije za darmo.Pomyśleliście trochę ile takie SCA ,lub SoV kosztuje?Około 1.5kk na serwerach.Teraz jeszcze dodano jedną opcję.Każda broń ma minimalny LVL.Co powoduje ,że Knight będzie musiał co XX lvl kupować kolejną broń.Dodatkowo zapomnieliście ,że Knight sporo UHów traci na huncie.Sorc czy Drut wali z odległości ,a knight musi podejść do przeciwnika i mieć z nim bezpośredni kontakt.
Musimy pamiętać ,że jest to tylko test serwer!Należy pamiętać ,że Cipsoft kierował/kieruje się zdaniem graczy ,więc może jeszcze nastąpić wiele zmian.Tak jak było z zimowym uptade'm.Gdzie wywerny pierw dawały 700 expa ,lecz gracze stwierdzili ,że jest to za duża suma EXPa jak na tak słabego potwora.Cipsoft pokierował się zdaniem graczy i zmienjszył ilość expa do 515.Tak samo jest z tym uptadem(jeszcze Test Serwer).Najpierw DMG rzycerzy i knightów podniesiono o 30% ,lecz po klku dniach ,zmniejszono o 15%.
Teraz za pewne po co ten temat?Zebrałem to z większości mądrzejszych postów i wziąłem pare rzeczy na logikę.Mam nadzieję ,że ostudziłem złość posiadaczy magicznych profesji.Przemyślcie to jeszcze raz i naprawdę nie rozumiem ,aż tak Waszej złości.To tylko psuje Wasze nerwy i zdrowie.Oczywiście proszę ,aby ten topic nie stał się kolejnym slamsem gdzie tylko każdy się kłóci.W dodatku pamiętajmy ,że Test Serwer to takie brzydkie kaczątko ,które niedawno wykluło się z jajeczka ,a UPTADE najczęściej zamienia się z brzydkiego kaczątka w pięknego łabędzia.
Pozdrawiam
~Kup.Se.Musk
Edit:
Poprawiłem pare literówek.
Edit:
Kolejna poprawa literówek :0 i jednego błędu.Dodanie jeszcze jednego sprostowania.
Ostatnio edytowany przez Kup.Se.Musk - 17-06-2007 o 12:50.
Powód: Literówki
|